Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Internationale studentenverenigingen

Verschillende studentenverenigingen hebben een internationale doelgroep. Zij organiseren onder andere activiteiten die specifiek zijn bedoeld voor internationale studenten.

AEGEE

AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l'Europe) is in Europa vertegenwoordigd in meer dan 220 universiteitssteden en heeft een netwerk van meer dan 17.000 leden. AEGEE-Amsterdam organiseert voor haar leden activiteiten op zowel lokaal als Europees niveau. AEGEE-Amsterdam is een studentenvereniging met twee kanten. Allereerst is het een lokale studentenvereniging met zo’n 550 leden en een wekelijkse borrel, feesten, een gala en barbecues. Daarnaast is AEGEE interessant voor mensen die tijdens hun studententijd af en toe eens verder willen kijken dan Amsterdam.

Contactgegevens

Studentenvereniging AEGEE-Amsterdam
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam
T: +31 (0)20 525 24 96
E: office@aegee-amsterdam.nl

AIESEC

AIESEC (Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales) is de grootste door studenten bestuurde organisatie ter wereld. Actief in 127 landen, met het doel om de wereld een stukje mooier te maken willen wij leiderschapskwaliteiten in studenten ontwikkelen. Dit doen wij door uitwisselingen te faciliteren op het gebied van stages en vrijwilligerswerk.

Contactgegevens

Nieuwe Achtergracht 170
Kamer 4.17
1018 WV Amsterdam
T: +31 (0)20 525 6509
E: amsterdam@aiesec.nl

ASVA Studentenunie

De ASVA studentenunie helpt je met vragen over je studietijd. Wij geven antwoorden op al je vragen over de universiteit, het wonen in Amsterdam en het studeren zelf. Bij ASVA staat het belang van de student centraal. We vragen continue aandacht voor goed onderwijs, onder andere door in gesprek te gaan met politici en de media. Maar het belangrijkste vinden we het gesprek met jou. Wat vinden studenten eigenlijk van het hoger onderwijs, en wat moet er verbeterd worden? ASVA heeft verschillende diensten die jouw studententijd gemakkelijker maken. Bij onze studentenbalie in CREA kun je terecht met al je vragen over studeren in Amsterdam. Bovendien verkopen we iedere dinsdag goedkope fietsen (volkomen legaal!) en beschikken we over een kamerbureau. Ook staan we je gratis bij als je juridisch hulp nodig hebt. Als je bijvoorbeeld problemen hebt met je huisbaas of studiefinanciering, helpen we je graag.

Contactgegevens

Nieuwe Achtergracht 170
Kamer 4.17
1018 WV Amsterdam
T: +31 (0)20 525 2926
E: studentenbalie@asva.nl

ESN (Erasmus Student Network Amsterdam)

ESN is a student-run non-profit organisation dedicated to helping international students studying at the Universiteit van Amsterdam (UvA) and Hogeschool van Amsterdam (HvA) make the most of their stay in the Netherlands.

Contactgegevens

CREA, Room 1.15
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam
E: info@isn-amsterdam.nl

ISMA (International Students Meetingpoint Amsterdam)

ISMA is organized by Dutch Christians in Amsterdam for students and academics/researchers studying away from home. Our common goals are to help international students feel at home in Amsterdam en Amstelveen, to give them an opportunity to make new friends in Amsterdam, and to offer students the opportunity to look at the claims of Christianity.

Contactgegevens

T: +31 (0)6 16 55 36 54 
E: info@isma-amsterdam.org