Alle studenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam die een UvA, AUC, ACTA of een AMC e-mailadres hebben.
Je ontvangt als lid van het UvA-panel een aantal keer per jaar een uitnodiging om je mening of advies te geven over een bepaald onderwerp. Dit kan zijn in de vorm van een online enquête, een paneldiscussie of een interview. Met jouw antwoorden kan de Universiteit van Amsterdam haar communicatie en dienstverlening verbeteren. Deelname per onderzoek is vrijwillig, je kunt dus zelf beslissen of je mee wilt praten over een onderwerp.
De UvA vindt het belangrijk dat de kwaliteit van haar informatievoorziening en faciliteiten aansluit op de behoefte van studenten en medewerkers. Jouw mening is dan ook van groot belang: zo kunnen wij onze dienstverlening blijven verbeteren. Daarom verloten we als bedankje bij elk onderzoek een aantal tegoedbonnen, afhankelijk van het aantal deelnemers. Je kunt bijvoorbeeld een Albert Heijn of Bol.com bon winnen. Daarnaast word je als lid van het UvA-panel geïnformeerd over de uitkomsten van de onderzoeken waaraan je hebt deelgenomen en wat de UvA doet met deze uitkomsten.
Als je niet meer mee wilt doen aan het UvA-panel kun je te allen tijde je lidmaatschap stopzetten door een e-mail te sturen naar uvapanel@uva.nl.
Je kunt in principe deelnemen aan ieder onderzoek waarvoor je wordt uitgenodigd. Hoe vaak dat is, hangt af van de onderzoeken die worden uitgevoerd. Bij sommige soorten onderzoek, zoals interviews, kan het zijn dat er beperkte plaatsen beschikbaar zijn.
Je ontvangt een e-mail zodra er een onderzoek is waaraan jij kunt deelnemen. Bij een enquête onderzoek kun je via die e-mail direct naar de vragenlijst toe. Bij bijvoorbeeld een paneldiscussie kun je via de e-mail jezelf inschrijven en ontvang je later een officiële uitnodiging voor het onderzoek.
De lengte van het onderzoek verschilt per keer. Het invullen van een online vragenlijst duurt gemiddeld acht minuten en een interview duurt ongeveer een uur. We geven altijd vooraf aan hoe lang je met een onderzoek bezig bent.
Over het algemeen zijn panelvergoedingen lage bedragen en worden deze slechts enkele keren per jaar uitgekeerd. In de meeste gevallen zal je dit niet hoeven melden bij de Belastingdienst. Dit verschilt echter per persoon. Je bent als student zelf verantwoordelijk voor het correct invullen van je aangifte. Meer hierover lees je op de pagina’s van de Belastingdienst en de Rijksoverheid.
Elke deelnemer aan het onderzoek krijgt een unieke code toegekend. Op basis van die unieke codes worden op willekeurige wijze deelnemers geselecteerd die een cadeaubon winnen. Bij aanvang van elk onderzoek wordt gecommuniceerd hoeveel bonnen er verloot zullen worden onder de deelnemers.