Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Taalvaardigheid

Taalvaardigheidstest Engels (IELTS)

Bij het IELTS kun je een Engelse taalvaardigheidstest doen. De UvA biedt een vergoeding aan UvA-studenten die de IELTS-toets maken. Voor deze vergoeding geldt een aantal voorwaarden.

UvA-ondersteuning in het bijspijkeren van de Nederlandse taalvaardigheid en bij het aanleren van een buitenlandse taal:

Taalwinkel.nl (Nederlandse taal)

De Taalwinkel is een online adviespunt voor studenten en medewerkers van de HvA en UvA. Er staan filmpjes op over presentatietechnieken, studenten kunnen online taaltoetsen maken of aan de hand van een stappenplan aan hun scriptie werken.

INTT (voor anderstalige studenten)

Voor anderstalige studenten biedt het Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT) cursussen Nederlands aan, zowel intensieve zomercursussen als langer lopende cursussen.

INTT (voor Nederlandstalige studenten)

Ook voor Nederlandstalige studenten biedt het INTT diverse cursussen Nederlands aan.  

UvA Talen

UvA Talen is het zelfstandige talencentrum van de Universiteit van Amsterdam. Wij fungeren als one-stop provider: taalcursussen, vertalingen, redactie- en correctiediensten, tolkdiensten en copywriting services.

Student Language Exchange

Student Language Exchange (SLE) is een online prikbord waar studenten met elkaar in contact kunnen komen om talen te leren of te oefenen. Veelvoorkomende voorbeelden van posts zijn 'Mijn Nederlands voor je Duits' of 'Mijn Engels voor je Spaans'. SLE is een project van het Erasmus Student Network Amsterdam.

The Language Academy

The Language Academy biedt online taalcursussen aan van academische kwaliteit, met een snelle leercurve en resultaatgerichte lessen. The Language Academy is ontwikkeld door UvA Talen, het zelfstandig talencentrum van de Universiteit van Amsterdam.