Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Naast je studie

Naast de colleges en werkgroepen die je als student volgt kan je aan de UvA en in Amsterdam verschillende extra programma’s volgen die bijdragen aan het versterken van je competenties, kennis en het vergroten van je netwerk van gelijkgestemden. Zo worden er regelmatig lezingen op de UvA gehouden, kan je meedoen met een zomerprogramma over mensenrechten en diversiteit, of kan je voorgedragen worden voor een ECHO award voor allochtoon toptalent.

Opleidingscommissie

Iedere opleiding aan de UvA kent een opleidingscommissie. In deze commissies zitten zowel docenten als studenten. De Opleidingscommissie heeft tot taak de onderwijskwaliteit te waarborgen en desgevraagd (of uit eigen beweging) advies over het onderwijsprogramma uit te brengen aan de onderwijsdirecteur.

> Opleidingscommissies

Centrale Studentenraad en Facultaire Studentenraden

De Universiteit van Amsterdam heeft  medezeggenschapsorganen op universitair en facultair niveau.
De Centrale Studentenraad (CSR), een overkoepelend orgaan, behartigt de belangen van alle UvA-studenten en de Facultaire Studentenraden (FSR) behartigen de belangen van studenten op faculteitsniveau.

 > Studentenraden

Commissie Intree

Ieder jaar zorgt de Commissie intree voor de organisatie van de grootste kennismaking met de UvA en Amsterdam voor eerstejaarsstudenten. De samenstelling van de commissie wisselt ieder jaar. Deelnemen aan de Commissie intree is een leuke en interessante manier om kennis te maken met het organiseren van grote evenementen.

> Commissie Intree

Spui25

Spui25 is een academisch-cultureel centrum aan het Spui in Amsterdam. Het is een levendig podium aan het boekenplein van de hoofdstad, dat een verbinding vormt tussen de Universiteit van Amsterdam en de wereld van de culturele praktijk in de breedste zin. De activiteiten van het centrum bewegen zich tussen wetenschap en verbeelding, tussen feit en fictie.

Spui25

Humanity in Action

Humanity in Action (HIA) is een internationale, educatieve organisatie. HIA onderwijst, inspireert en verbindt een mondiaal netwerk van studenten, jonge professionals en leiders die met toewijding mensenrechten, diversiteit en actief burgerschap promoten, niet alleen in hun eigen gemeenschap maar over de hele wereld.

Humanity in Action 

Internationale opties 

Wil je graag internationale ervaring voor je CV of werk in een interdisciplinaire en internationale omgeving, kijk dan op de UvA Study Abroad website voor allerlei soorten mogelijkheden.  

> Ga naar Study abroad

Netwerken van de UvA

 

De Universiteit van Amsterdam is actief in een groot aantal internationale netwerken. Binnen deze netwerken wordt op veel gebieden samengewerkt, onder andere middels uitwisselingsprogramma’s, zomerprogramma’s en studentenconferenties.

 

UNISCA

UNISCA is een Model Verenigde Naties dat wordt georganiseerd in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Gedurende een twee weken lang durende zomercursus neem je deel aan een simulatie van een VN-conferentie. Overdag debat, lobby en resoluties, 's avonds het Amsterdamse stadsleven. 

Je ontmoet veel nieuwe mensen, verbreedt je kennis, gaat naar de leukste feestjes en verdient er 6 ECTS mee. Het worden twee onvergetelijke weken.

UNISCA

ECHO Award

De ECHO Award is een landelijke stimuleringsprijs voor allochtoon toptalent in Nederland en maakt deel uit van de ECHO Foundation. Met de ECHO Award worden twee zich onderscheidende studenten (één student uit het hoger beroepsonderwijs en één student uit het wetenschappelijk onderwijs) beloond met de ECHO Award: een Summer course aan UCLA, the University of California Los Angeles in de Verenigde Staten.

>   ECHO Award

In 2015 won sociologiestudente Tirza Snoijl de Echo Award. 

Meer informatie over academische ontplooiing