Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Werken in een studentenraad

Denk je erover na jezelf verkiesbaar te stellen als raadslid, maar weet je nog niet zeker of UvA-studenten vertegenwoordigen iets voor jou is? Op deze pagina lees je over welke functies je kunt vervullen in een studentenraad, hoeveel tijd het kost en wat het je allemaal oplevert.

Raadslid voor de Centrale Studentenraad

Binnen de Centrale Studentenraad (CSR) vormen de voorzitter, de vicevoorzitter en drie commissievoorzitters het Dagelijks Bestuur (DB). Zij werken fulltime, zo'n 40 uur per week. De overige twee direct verkozen raadsleden zijn ongeveer 20 uur per week bezig met de CSR. De zeven afgevaardigden uit de facultaire studentenraden werken zo'n 20 uur per week voor de CSR en ongeveer 15 uur voor de FSR waar zij in zitten.

Raadslid voor de Facultaire Studentenraad

Facultaire studentenraden bestaan uit maximaal 12 leden. Zij worden direct gekozen uit de kandidaten van de verschillende partijen die meedoen binnen de faculteit. Een Facultaire Studentenraad (FSR) is opgedeeld in commissies of taakgroepen die zich bezighouden met specifieke dossiers, zoals Onderwijskwaliteit, Huisvesting & Financiën en ICT & Studiefaciliteiten.

Waarom?

Als raadslid:

  • krijg je veel kennis van de onderwerpen waarover je advies of instemming moet geven
  • leer je de UvA beter kennen
  • ontvang je een bestuursbeurs voor je raadswerk
  • bouw je een netwerk op binnen de UvA

Tot slot kan raadswerk een plezierige onderbreking zijn van je studie. In de volgende video's vertellen huidige studentenraadsleden waarom zij voor de studentenraad kozen en hoe ze hun raadswerk ervaren.