Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De studentenpartijen Red UvA, LIEF en SLAAFS doen mee aan de verkiezingen voor de Facultaire Studentenraad van de FNWI. Op deze pagina vind je meer over waar deze partijen precies voor staan.

Red UvA

Red UvA is de enige partij die een uitgesproken activistische houding heeft. Daarmee onderscheiden wij ons sterk van andere partijen. Geloof je na alle verhalen over burn-outs, passieve raadsleden en het gebrek aan macht nog steeds in de medezeggenschap? Dan moet je niet op Red UvA stemmen. Geloof je in solidariteit tussen faculteiten in de strijd tegen rendementsdenken en heb je vertrouwen in mensen met ervaring die daadwerkelijk weten waar ze het over hebben? Dan is Red UvA je stem waard. Wij zullen niet meedoen aan het vijf dagen lang aanschieten van de eerste beste student die door de deur loopt, maar acties organiseren en bijwonen, digitaal informatie over de partij verschaffen en vragen beantwoorden, zoals we ook vorig jaar hebben gedaan.

Red UvA draait zoals vorig jaar niet mee in de studentenraad. Wanneer leden van de partij zetels krijgen, dan geven wij geld wat daarbij komt kijken aan actiegroepen op de universiteit en vluchtelingenorganisaties. Wij doen dit omdat we denken dat het geld daar beter is besteed dan aan de medezeggenschap. Tevens denken wij dat je met acties momenteel meer kan bereiken dan met raadsactiviteiten. We houden dan ook niet op te bestaan na de verkiezingen. We zullen blijven vechten voor een betere universiteit.

Meer over Red UvA

LIEF

LIEF is een studentenpartij die alleen aanwezig is op het Science Park. Ons doel is om binnen de universiteit de belangen van alle bètastudenten te behartigen. LIEF is er voor iedere student. LIEF staat voor interdisciplinariteit, toegankelijkheid en decentraliteit. Dit betekent dat we streven naar een Faculteit waar je als student zeggenschap hebt over je studieprogramma, waar besluitvorming voornamelijk wordt gedaan op facultair niveau en waar iedereen zich welkom kan voelen.
Wil je meer weten over ons partijprogramma en waar wij voor staan, kijk dan naar onze website www.liefvoorjou.nl of mail naar: liefnwi@gmail.com.

  • Interdisciplinariteit
  • Toegankelijkheid
  • Decentraliteit
     

Meer over LIEF

SLAAFS - Eerlijk, Simpel, Bier

SLAAFS is origineel opgericht uit onvrede met de studentenraad op de FNWI. We zagen dat de verkiezingen niets meer waren dan een populariteitswedstrijd en dat het partijenstelsel er voor zorgde dat niemand zijn eigen verhaal sterk naar voren bracht.

Bij SLAAFS ga je voor jezelf de raad in, je kan je eigen mening naar voren brengen en je leert heel veel in een raadsjaar. Daarom vragen we wel dat je je bestuursbeurs teruggeeft aan de faculteit. We doen dit als partij in de vorm van gratisbierborrels, dit helpt met de populariteitswedstrijd van de verkiezingen, het contact houden met de achterban en om je raadsjaar ook leuk te houden.

Bij SLAAFS kan je op de lijst met je eigen standpunten, je krijgt je eigen posters en je eigen flyers, met jouw mening! Bij SLAAFS komt de persoon met de meeste voorkeurstemmen als eerste in de raad, ongeacht hun positie op de lijst. We zien ons raadswerk en de ervaring als genoeg beloning en geven het geld terug als gratis bier. Je kan ons vinden op de borrel van 3 april, of bereiken via slaafnwi@gmail.com.

Meer over SLAAFS