Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Partijen FNWI

Lees hier welke studentenpartijen meedoen aan de verkiezingen voor de Facultaire Studentenraad van de FNWI en waar deze partijen precies voor staan.

LIEF

Voor LIEF zoeken we mensen die zich willen inzetten voor het onderwijs op Science Park en die affiniteit hebben met in ieder geval één van onze drie pijlers: Decentraliteit, Toegankelijkheid en Interdisciplinariteit. Ook met een passie voor duurzaamheid ben je hartstikke welkom. Ondanks deze pijlers is het het idee dat je tijdens de verkiezingsweek vooral je eigen prioriteiten communiceert naar de studenten! We zullen je met onze verkiezingscommissie ook helpen met oriëntatie op dossiers die je aan zou willen pakken op de FNWI.

Wat je uit een raadsjaar haalt is een hoop ervaring in samenwerken met een diverse groep mensen, kritisch zijn op beleid en elkaars werk, inzicht in de structuur van de faculteit, veel vergader skills en kun je allerlei professionele trainingen krijgen. Het is dus een leerzaam, maar ook gezellig bestuursjaar. Wat je verder nog van LIEF krijgt is ondersteuning en begeleiding tijdens de verkiezingen (zoals dossier oriëntatie en campagnetraining) en een leuke groep om samen mee te staan gedurende de verkiezingsweek.

Wil je meer informatie mail dan liefnwi@gmail.com of kijk op onze website www.liefvoorjou.nl 

Wil je solliciteren? Mail dan naar soco.lief@gmail.com 

SLAAFS - Eerlijk, Simpel, Bier

SLAAFS is voortgekomen uit onvrede over het partijsysteem van de studentenraadsverkiezingen op de FNWI, wat ervoor zorgde dat er abstracte verkiezingsbelofte werden gedaan, die vaker niet dan wel werden waargemaakt. Daarom bestaat bij SLAAFS ons partijprogramma maar uit één punt: gratis bier! We willen direct teruggeven aan alle studenten en doen dit door gratis bier borrels te organiseren. Zo brengen we niet alleen de raad dichter bij studenten, maar verbinden we ook de studenten op onze universiteit. Iedereen op onze lijst vertegenwoordigd zijn eigen standpunten en meningen, dus zullen de beloftes die gedaan worden ook waar mogelijk opgevolgd worden. De personen met de meeste voorkeursstemmen zullen voor ons in de raad komen. Je mag bij SLAAFS zo (on)serieus zijn als je wilt, zolang je dus maar het vertrouwen en de stemmen van je medestudenten hebt. Ons motto is dan ook ‘Eerlijk, Simpel, Bier’. We zijn eerlijk over onze doelen, we maken het allemaal niet moeilijker dan het hoeft te zijn en boven alles hebben wij onze gratis bier borrels om terug te geven aan onze medestudenten. Als je geïnteresseerd bent in een raadsjaar namens SLAAFS stuur dan een mailtje naar info@slaafs.com

De Vrije Student

De Vrije Student zet de student voorop. Dat betekent dat wij willen dat alle hoorcolleges online komen, dat er meer studieplekken komen en dat we tegen negatieve gevolgen van internationalisering zijn. Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf maximaal kunt ontplooien tijdens je studententijd. Student zijn is meer dan studeren, het houdt ook in dat je de mogelijkheid moet hebben om een bestuursjaar te doen, om een bijbaan te hebben of van je vrije tijd te genieten! Die ruimte willen wij je gunnen door digitaal en, als het moet, om vanuit huis te studeren. 

Tegelijkertijd zijn we voor een realistische universiteit: natuurlijk, we hebben niets tegen genderneutrale WC’s en vegan eten in de kantine, maar kan het geld niet beter eerst aan andere zaken worden besteed? Wij zeggen: eerst moeten er meer studieruimtes komen en moeten alle hoorcolleges online, daarna de andere zaken. Zo onderscheiden wij ons van andere partijen.