Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De studentenpartijen TOF, De Vrije Student en Red UvA doen mee aan de verkiezingen voor de Facultaire Studentenraad van de FGw. Op deze pagina vind je meer over waar deze partijen precies voor staan.

TOF

Als grootste én enige decentrale partij van de FGw strijdt TOF al jaren voor:

  • Een decentrale UvA, waar beslissingen op het laagst mogelijke niveau worden genomen
  • Een meer diverse Faculteit der Geesteswetenschappen, waar elke student zich thuis voelt en er aandacht voor diversiteit is in het curriculum.
  • Sterke opleidingscommissies die in een vroeg stadium betrokken worden bij de vorming van het curriculum.
  • Een faculteit met kwalitatief goed onderwijs, waar de intrinsieke waarde van de Geesteswetenschappen gewaarborgd wordt.
  • Een duurzame faculteit, waar groen en het klimaat een grote rol spelen.
  • Een faculteit waar het belang van democratie erkend wordt: waar de dialoog zegeviert en de medezeggenschap gehoord wordt.

https://facebook.com/partijTOF/

De Vrije Student

De Vrije Student zet de student voorop. Dat betekent dat wij willen dat alle hoorcolleges online komen, dat er meer studieplekken komen en dat we tegen negatieve gevolgen van internationalisering zijn. Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf maximaal kunt ontplooien tijdens je studententijd. Student zijn is meer dan studeren, het houdt ook in dat je de mogelijkheid moet hebben om een bestuursjaar te doen, om een bijbaan te hebben of van je vrije tijd te genieten! Die ruimte willen wij je gunnen door digitaal en, als het moet, om vanuit huis te studeren. 

Tegelijkertijd zijn we voor een realistische universiteit: natuurlijk, we hebben niets tegen genderneutrale WC’s en vegan eten in de kantine, maar kan het geld niet beter eerst aan andere zaken worden besteed? Wij zeggen: eerst moeten er meer studieruimtes komen en moeten alle hoorcolleges online, daarna de andere zaken. Zo onderscheiden wij ons van andere partijen.

Red UvA

Geen informatie beschikbaar.

020Together

020Together is de nieuwste studentenpartij voor de 2020 FMG studentenraad verkiezingen. Vechten voor inclusie en bottom-up verandering die een daadwerkelijke impact maakt is onze ambitie. Hierom noemen wij onszelf een progressief pragmatische partij. Dit is gebaseerd op twee principes. Het progressieve principe is ons geloof in bottom-up democratie, en zorg voor het collectief en haar omgeving. Het pragmatische principe is het begrijpen van- en het rekening houden met institutionele beperkingen, kosten, baten en onbedoelde consequenties als gevolg van onze acties. Met deze principes in het achterhoofd, willen wij de studententijd voor alle studenten nog beter maken, waarbij de focus ligt op de drie belangrijkste pijlers: integratie, huisvesting en werk.