Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Partijen FGw

Lees hier welke studentenpartijen meedoen aan de verkiezingen voor de Facultaire Studentenraad van de FGw en waar deze partijen precies voor staan.

TOF

Als grootste én enige decentrale partij van de FGw strijdt TOF al jaren voor:

  • Een decentrale UvA, waar beslissingen op het laagst mogelijke niveau worden genomen
  • Een meer diverse Faculteit der Geesteswetenschappen, waar elke student zich thuis voelt en er aandacht voor diversiteit is in het curriculum.
  • Sterke opleidingscommissies die in een vroeg stadium betrokken worden bij de vorming van het curriculum.
  • Een faculteit met kwalitatief goed onderwijs, waar de intrinsieke waarde van de Geesteswetenschappen gewaarborgd wordt.
  • Een duurzame faculteit, waar groen en het klimaat een grote rol spelen.
  • Een faculteit waar het belang van democratie erkend wordt: waar de dialoog zegeviert en de medezeggenschap gehoord wordt.

https://facebook.com/partijTOF/

De Vrije Student

De Vrije Student zet de student voorop. Dat betekent dat wij willen dat alle hoorcolleges online komen, dat er meer studieplekken komen en dat we tegen negatieve gevolgen van internationalisering zijn. Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf maximaal kunt ontplooien tijdens je studententijd. Student zijn is meer dan studeren, het houdt ook in dat je de mogelijkheid moet hebben om een bestuursjaar te doen, om een bijbaan te hebben of van je vrije tijd te genieten! Die ruimte willen wij je gunnen door digitaal en, als het moet, om vanuit huis te studeren. 

Tegelijkertijd zijn we voor een realistische universiteit: natuurlijk, we hebben niets tegen genderneutrale WC’s en vegan eten in de kantine, maar kan het geld niet beter eerst aan andere zaken worden besteed? Wij zeggen: eerst moeten er meer studieruimtes komen en moeten alle hoorcolleges online, daarna de andere zaken. Zo onderscheiden wij ons van andere partijen.

Activistenpartij UvA

De Activistenpartij is een nieuwe partij en heeft zin om stennis te schoppen! Wij geloven dat het actief betrekken van studenten bij de universiteit cruciaal is om haar kritisch te houden en we schuwen het ‘rendementsdenken’ van de bestuurders. Hierom zijn wij anders dan de klassieke partijen: beslissingen worden met onze achterban gemaakt en er zal een open deur beleid zijn. Juist na en tijdens de crisis is het belangrijk om de ervaringen van iedereen mee te nemen en ieders perspectief is bij ons welkom. Geen van ons staat op de lijst om zijn CV uit te bouwen of om connecties te maken. Waar staan wij dan wel voor? Als de universiteit weer open gaat eisen we dat het Maagdenhuis weer heropend wordt voor haar studenten, zodat er ruimte is om samen te komen en ervaringen uit te wisselen. Het CvB willen wij weg, want wij geloven dat de academische gemeenschap alles al bezit wat zij nodig heeft. De klachtenprocedure rondom wangedrag willen wij aanscherpen en we zullen daar alles op alles voor zetten. Ook willen we compensatie voor de online lessen in de vorm van een gratis onderwijs. Daarnaast willen we échte diversiteit, wat betekent dat we breken met Anne de Graaf en nutteloze bijeenkomsten. Benieuwd naar onze kijk op andere zaken? Stuur dan een mail naar activistenpartijuva@gmail.com en volg ons op Instagram!

020

Student politics has to change, fundamentally. 020 believes in a democratic system capable of truly representing the students, while effectively holding the UvA accountable. Our University is both bureaucratic and slow in enacting any form of change—something we all have become familiar with.

Therefore, within one year, we have established ourselves as the party that fruitfully acts both within the Student Council and also outside of it. You can think of our Project Major event and booklet series that helped hundreds of students decide which academic and professional field to pursue, but also of the policies––such as blind grading and mid-course evaluation, among many others––that our representatives have passed in the Council.

What allows us to be so active and successful is our unique approach to student politics. Instead of a few candidates scattered over faculties, 020 has grown to become an organisation with soon almost a hundred members, all working towards the same goal of making the University simply a better place. This means that every vote cast for an 020 candidate is a vote for our whole organisation to keep growing and enacting the change we need.