Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Partijen FEB

Lees hier welke studentenpartijen meedoen aan de verkiezingen voor de Facultaire Studentenraad van de FEB en waar deze partijen precies voor staan.

List Sefa

Sefa is al jaren actief betrokken bij het opbouwen van studentensucces aan de Universiteit van Amsterdam. Ambitie, pro-activiteit, innovatie, diversiteit, consistentie, transparantie en duurzaamheid zijn onze belangrijkste waarden die de 4 pijlers vormen van ons beleidsplan.

In de academische pijler streven we naar het ontwikkelen van meer proactieve onderwijsinnovaties, waaronder meer interfacultaire samenwerking, betere kwaliteit van online en offline onderwijs, betere examen- en herkansingsmogelijkheden en daarnaast betere kansen voor werk op de campus en bijles.

Onze sociale pijler richt zich op een beter studentenleven op de campus door de organisatie van de beste evenementen en festivals en een proactieve communicatie van kansen naar de studenten.

Tegelijkertijd zijn we van plan om meer wervingsevenementen en stagebeurzen op de campus te organiseren om zo een soepele overgang van de universiteit naar het beroepsleven te garanderen in onze carrièrepijler.

Ten slotte is de civiele pijler erop gericht om onze studenten te versterken door het uitlichten van grenzeloze kansen die we hebben om deze wereld te verbeteren via de onderwerpen vrijwilligerservaring, duurzaamheid en campusfaciliteiten. We zijn verheugd om de meest veelbelovende ambities waar te maken en de Universiteit van Amsterdam sinds 1922 een betere plek te maken!

UvASociaal

Diversiteit, duurzaamheid, toegankelijkheid en transparantie, dat zijn de UvASociaal kernpijlers. We zijn in 2006 opgericht en werken sindsdien om de mening van de gemiddelde te laten horen

in het besluitvormingsproces van de universiteit. Ons doel is een universiteit die als een democratische en inclusieve gemeenschap bestaat met eerlijke kansen voor iedereen. Deze gemeenschap is bij uitstek een waar toegankelijkheid van het hoger onderwijs en de kwaliteit van het onderwijs de prioriteit is, en ook zo zal blijven. Onze leden vinden dat dat we een cruciale rol spelen bij het verbeteren van de universiteit en we verwelkomen iedereen die denkt dat ze ons kunnen helpen om studenten te vertegenwoordigen.

Enkele voorbeelden van waar we voor staan::

  • De mogelijkheid om te studeren ongeacht iemands sociaal-economische achtergrond
  • Voorstellen zoals de Green Commitment om de ecologische voetafdruk van de
  • universiteit en studentenverenigingen te verminderen
  • Een kleiner aantal studenten in lessen en colleges
  • Een groter budget voor lesgeven en een verbetering van diens kwaliteit
  • Meer blended learning in ons onderwijs (opnames van colleges, online quizzen)

Inter UvA

Wij zijn een studentenpartij aan de Universiteit van Amsterdam die werkt aan het opschalen van transparantie binnen onze universiteit en om jullie studentenervaring te verbeteren. We zijn divers, nieuwsgierig, ambitieus en vastberaden om te zorgen dat binnen de UvA deze waarden worden overgenomen. We geloven in meer betrokkenheid van studenten bij universiteits politiek, om te zorgen voor een interactieve interconnected institutie. We streven om het gat tussen medezeggenschap en de studentencommunity te verkleinen door directe en transparante democratie. We zoeken naar oplossingen waarbij alle studenten baat hebben. De vijf kernwaarden voor Inter zijn: transparant en democratisch bestuur, kwaliteit van het onderwijs en academische flexibiliteit, een diverse achtergrond van de studenten gemeenschap, verbetering van studenten welzijn en duurzaam ondernemen en handelen.

020

Student politics has to change, fundamentally. 020 believes in a democratic system capable of truly representing the students, while effectively holding the UvA accountable. Our University is both bureaucratic and slow in enacting any form of change—something we all have become familiar with.

Therefore, within one year, we have established ourselves as the party that fruitfully acts both within the Student Council and also outside of it. You can think of our Project Major event and booklet series that helped hundreds of students decide which academic and professional field to pursue, but also of the policies––such as blind grading and mid-course evaluation, among many others––that our representatives have passed in the Council.

What allows us to be so active and successful is our unique approach to student politics. Instead of a few candidates scattered over faculties, 020 has grown to become an organisation with soon almost a hundred members, all working towards the same goal of making the University simply a better place. This means that every vote cast for an 020 candidate is a vote for our whole organisation to keep growing and enacting the change we need.