Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Matlab

Je kunt als student van de UvA zowel op je eigen computer als op de computers in de studiecentra gebruikmaken van het softwarepakket Matlab.

Het programma Matlab van MathWorks is een Engelstalige omgeving voor numerieke berekening, visualisering en programmeren. Met Matlab kun je gegevens analyseren, algoritmes ontwikkelen en modellen en toepassingen maken. De software kun je downloaden en installeren op je eigen computer via SURFconext en de portal van MathWorks. 

Aan de slag met Matlab 

  • Ga naar de portal van Mathworks en log in met je UvAnetID. 
  • Als je nog geen MathWorks-account had, vraagt MathWorks je er een aan te maken. Gebruik hiervoor je UvAmail (dus niet een privé-mailadres), je naam en bedenk een wachtwoord (niet je UvAnetID-wachtwoord). Je wachtwoord heb je later nodig bij het installeren.
  • Klik ‘Get Matlab and Simulink’ aan. 
  • Volg de verdere stappen en accepteer de Online Services Agreement.
  • Na bevestiging via de mail is je MathWorks Account actief en kun je de installatie starten. De installatie van Matlab en Simulink (de visualisatiemodule van Matlab) kost ongeveer tien minuten.

Let op! Het MathWorks Account biedt je de mogelijkheid om bestanden op te slaan bij MathWorks. Vanuit privacy-overwegingen raden wij je af om gebruik te maken van de MathWorks Drive. Sla je bestanden op met de standaard UvA-opslagdiensten.

Verlengen Matlab-licentie

Na een jaar krijg je een melding dat de Matlab-licentie gaat verlopen. Wanneer je nog wil blijven werken met Matlab kun je bevestigen dat je nog studeert en kun je met enkele muisklikken zelf je licentie verlengen. Dit gebeurt dus niet automatisch.