Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Type verzoekschriften

Er zijn verschillende type verzoekschriften die je kunt indienen in SIS. De onderstaande instructies gelden alleen voor studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) en de opleiding Communicatiewetenschap.

Vrijstelling

Je kunt vrijstelling aanvragen voor een studiedeel uit het studieplan dat al is behaald.    Voorbeeld: voor een vergelijkbaar vak dat je bij een andere opleiding hebt gevolgd. 

Extracurriculair vak

Je kunt een verzoekschrift indienen voor een studiedeel dat niet in het standaard studieplan is opgenomen. Extracurriculaire vakken tellen niet mee in de berekening of je voldoet aan de vereisten voor je opleiding, maar worden wel vermeld op je diplomasupplement. Voorbeeld: Je volgt ergens anders een vak uit interesse en dit wil je niet mee laten tellen voor het te behalen aantal studiepunten dat nodig is voor een diploma.

Vervanging

Je kunt een verzoekschrift indienen voor het vervangen van een studiedeel uit het studieplan door een ander  studiedeel binnen de UvA. Voorbeeld: Je kunt dit gebruiken om je vrije keuzeruimte in te vullen (dit kan niet bij iedere opleiding).

Extern onderwijs

Je kunt een verzoekschrift indienen voor het  aanvragen van een studiedeel dat je hebt behaald  aan een externe opleiding en mee wilt laten tellen voor het totaal aantal studiepunten in je studieplan. Selecteer dit type verzoekschrift binnen je keuzeruimte. Voorbeeld: Je gaat enkele vakken volgen aan een buitenlandse universiteit en je wil hier goedkeuring voor (dit kan vooraf of achteraf).