Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Stappenplan vakaanmelding

Vakaanmelding

Stap 1: Zorg dat je ingeschreven staat bij de UvA

Je kunt je pas aanmelden voor vakken als je via Studielink een inschrijfverzoek hebt gedaan voor een opleiding bij de UvA. Hiervoor heb je je DigiD nodig.

Let op:

  • Als je een inschrijfverzoek hebt gedaan via Studielink, kan het maximaal 48 uur duren voordat je je kunt aanmelden voor vakken. Regel ook je DigiD tijdig. Het aanvragen van een DigiD duurt circa 5 werkdagen.
  • Van bachelor naar master? Regel eerst je toelating/inschrijving voor je masteropleiding. Kijk op de website van je opleiding.

Stap 2: Bekijk de startdata voor vak- en tentamenaanmelding

De data voor het aanmelden voor colleges en tentamens zijn per faculteit, en soms per opleiding, verschillend. De startdata vind je in het overzicht toetsdata.

Stap 3: Kies je vakken

Ga naar de UvA Studiegids (het is belangrijk om de cache van je browser te legen [Ctrl+F5] om de correcte versie te zien) en zoek de vakken waarvoor je je wilt aanmelden. Gebruik hiervoor het studieschema van je opleiding, dat je vindt in de Studiegids.

Stap 4: Voeg vakken toe aan de Planner

Gebruik hiervoor de knop 'Aanmelden' die zichtbaar is bij iedere vakbeschrijving in de studiegids. Om de vakken te kunnen toevoegen aan de Planner log je in met je UvAnetID. Herhaal dit voor alle vakken waarvoor je je wilt aanmelden. Op drukke momenten kan het voorkomen dat je in een wachtrij geplaatst wordt voordat je kunt inloggen.

Stap 5: Bekijk je rooster

In de Planner vind je de vakken die je via de studiegids hebt toegevoegd. De roosters van deze vakken vind je via de knop 'Toon Rooster'.

Stap 6: Meld je aan voor vakken

Ga naar de Planner, vink de vakken/werkgroepen en/of tentamens aan en klik op de knop 'Aanmelden'.

Let op:
Je kunt je alleen aanmelden voor een vak als de aanmeldperiode open is; het selectievakje is dan zichtbaar. Na aanmelding ontvang je binnen 24 uur een bevestigingsmail. In het tabblad Overzicht Aanmeldingen vind je een overzicht van al je aanmeldingen.