Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Begeleiding, kosten en aanmelding

voor studenten en promovendi

Vanwege het coronavirus kun je ons nu niet bezoeken. Je kunt je echter gewoon aanmelden. De gesprekken en een deel van de trainingen vinden digitaal plaats.

 • Onze benadering

  Wij maken hoofdzakelijk gebruik van evidence-based methoden en technieken, onder andere cognitieve gedragstherapie.

 • Groepen, trainingen en workshops

  Omdat veel studenten met dezelfde soort problemen kampen, bieden we gedurende het studiejaar gespecialiseerde trainingen en workshops. In de meeste gevallen zal een training of workshop het beste aansluiten bij je klachten en zul je hier het meest profijt van hebben.

  We hebben momenteel een extra ‘corona’ aanbod voor studenten die stress ervaren door de huidige omstandigheden: het Stress Relief Hour, elke maandag om 14.00 uur.

 • Individuele afspraak

  Mocht je twijfelen of één van onze groepen past bij je klachten, dan kun je eerst een individuele afspraak aanvragen met een studentenpsycholoog. Wij kijken dan met je mee.

  We maken een inschatting van je problemen en van het soort ondersteuning dat daar het best bij past. Dat kan een aantal individuele gesprekken zijn met een van onze psychologen, of alsnog deelname aan een van onze groepen.

  Ook kan blijken dat wij je niet de begeleiding kunnen geven die je nodig hebt. In dat geval kunnen wij je ondersteunen in een verwijzing.

  Let op: Het is momenteel erg druk, daardoor is de wachttijd voor een eerste gesprek langer dan anders. De wachttijd kan oplopen tot 8 weken. Bij ernstige klachten die niet kunnen wachten raden we je aan contact op te nemen met je huisarts.

 • Vertrouwelijkheid

  Tenzij je schriftelijk aangeeft dat informatie gedeeld mag worden met een specifieke persoon of instantie, is alles wat wordt besproken is strikt vertrouwelijk. Deze code kan alleen doorbroken worden als er een gefundeerd vermoeden bestaat dat je jezelf of een ander iets gaat aandoen.

  Ook alle bijeenkomsten zijn strikt vertrouwelijk. Bij een verwijzing wordt alleen informatie uitgewisseld wanneer je hier schriftelijk toestemming voor geeft

 • Kosten

  Aan onze diensten zijn geen kosten verbonden.