Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Herinschrijven voor masterstudenten

Je regelt je herinschrijving en de betaling van je collegegeld eenvoudig in Studielink.

1.Log in met je DigiD in Studielink

  • Log vanaf 10 mei in met je DigiD in Studielink en controleer je telefoonnummer en e-mailadres. Als er iets is veranderd dan kun je dat direct wijzigen in Studielink.

2a. Herinschrijven voor het volgende studiejaar

  • Als je je wilt herinschrijven voor het volgende studiejaar ga naar je To do-lijst en klik op Regel je herinschrijving.  Klik op de volgende pagina op Ja, ik wil me herinschrijven,  en vervolgens op Bevestigen.

2b. Herinschrijven na een tijdelijke onderbreking

  • Als je verder wilt gaan met je opleiding klik op Nieuw verzoek tot inschrijving toevoegen. Kies een opleiding en selecteer vervolgens bij Start als de optie Hogerejaars wanneer je je inschrijft voor het tweede, derde of vierde jaar van je opleiding.

Let op: als je in februari met je master bent begonnen, schrijf je dan in voor het tweede semester van je opleiding.

3. Regel de betaling van je collegegeld

Je herinschrijving is pas compleet als je ook de betaling van je collegegeld hebt geregeld, dat kan vanaf 12 mei. Dit regel je ook eenvoudig via Studielink. Je kunt daar kiezen voor automatische incasso van het collegegeld, in een keer of in termijnen. Je kunt daar ook regelen dat iemand anders het collegegeld voor jou betaalt. Eind september wordt automatisch het bedrag voor de eerste termijn afgeschreven.

Bekijk de collegegeldtarieven

Op uva.nl/betalen vind je meer informatie over de betaling van het collegegeld.

Goed om te weten

  • Je kunt je pas herinschrijven wanneer je aan de BSA-norm van je opleiding hebt voldaan, en nadat het BSA is verwerkt.
  • Pas wanneer je bent ingeschreven, kun je gebruikmaken van de onderwijs- en studentenvoorzieningen en tentamens afleggen.
  • Controleer altijd bij je opleiding of je je apart moet aanmelden voor vakken (de uiterlijke datum van aanmelding voor vakken kan al vóór 1 september of 1 februari liggen).