Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Student Disability Platform

voor en door UvA-studenten met een functiebeperking

Het Student Disability Platform bestaat uit studenten met een functiebeperking die zich er gezamenlijk voor inzetten dat iedere student de kans krijgt om alles uit diens studie(s) te halen zonder daarbij belemmeringen vanuit de UvA als gevolg van een functiebeperking te ervaren.

uva.nl/functiebeperking

Bewustzijn en zichtbaarheid

Doel van dit platform is het creëren van bewustzijn en zichtbaarheid binnen de UvA rondom studeren met een functiebeperking. Denk hierbij aan onderwerpen als: contact met medestudenten en docenten, uitval tijdens de studie, de toegankelijkheid van de gebouwen, et cetera. Studeren moet voor elke (aankomende) student zo soepel mogelijk verlopen en het platform streeft naar een toegankelijke UvA!

Signalerende functie

Het Student Disability Platform heeft ook een signalerende functie. Ben je student of docent en heb je een vraag over dit onderwerp, dan kun je het platform een mail sturen: studentdisability@uva.nl. Let wel: indien je vragen hebt over voorzieningen, studieprogramma of andere zaken die direct met je studie en faciliteiten te maken hebben, kun je terecht bij de studieadviseur van jouw opleiding en indien nodig, een studentendecaan. Meer informatie vind je op de website Studeren met een functiebeperking, www.uva.nl/functiebeperking.