Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

Wat is AD(H)D?

AD(H)D staat voor Attention Deficit (Hyperactivity) Disorder. In het kort betekent dit dat er sprake is van concentratiestoornissen, impulsiviteit en hyperactiviteit. Dit kan van invloed zijn op je studieprestaties. Ook is het mogelijk dat het studeren (en de organisatie van je studie) je onevenredig veel energie en tijd kost. 

Extra studiebegeleiding voor succesvol studeren

Heb je AD(H)D en daardoor studeerproblemen of wil je ze voorkomen? Dan kun je gebruik maken van de extra studiebegeleiding die de UvA/HvA biedt.

Voorwaarden

Een door een GGZ-instelling, particulier psycholoog of psychiater gestelde diagnose en behandeling gehad hebben die gericht is geweest op AD(H)D-symptomen.

Doel

Controle krijgen over je studeergedrag en contact met medestudenten met AD(H)D.

Inhoud

  • De begeleiding start met 6 groepsbijeenkomsten begeleid door een studentenpsycholoog.
  • Daarna krijg je een individuele begeleider toegewezen (ouderejaars student Psychologie of Pedagogiek) met wie je wekelijks op een vast tijdstip afspreekt.
  • Je bespreekt hoe de studieplannen van de vorige week zijn gegaan, wat er goed is gegaan en welke problemen je daar eventueel bent tegengekomen.
  • Van daaruit maak je een studieplan voor de komende week. De gehele begeleiding duurt maximaal een half jaar.

Kosten

Wij vragen een eigen bijdrage van €7,50 per keer.

Aanmelden

Voldoe je aan de voorwaarden en heb je interesse? Neem dan contact op via e-mail:  studiebegeleiding-sts@uva.nl. Je krijgt vervolgens de actuele informatie toegestuurd.

Contact met een Studentenpsycholoog 

Voldoe je niet aan de voorwaarden en heb je klachten die doen denken aan AD(H)D en wil je daar eens over praten? Dan kun je afspraak maken met een studentenpsycholoog. Bedenk wel dat Bureau Studentenpsychologen geen onderzoek doet en geen diagnose stelt.

Contact met een Studentendecaan

Je kan ook contact opnemen met een  studentendecaan om je situatie te bespreken. 

Aanvullende praktische informatie

Studievertraging

DUO

Studentendecanen

Studieadviseurs (via je eigen studentenpagina)

Voorzieningen in de Universiteitsbibliotheek