UvA-SecureW2 maakt vanaf versie 3.50 gebruik van een 'onlinecheck'. Met deze check worden onderstaande gegevens anoniem verstuurd naar https://securew2.ic.uva.nl.
Deze gegevens kun je ook terugvinden op de desbetreffende laptop in C:\Windows\tracing\SECUREW2PLUGIN.LOG. Met deze gegevens kunnen wij problemen met de stabiliteit van het gebruik van het draadloze netwerk van de UvA sneller verhelpen.
Het netwerk 'uva' is direct gekoppeld aan 5 GHz. Dit betekent dat oude 802.11b/g (2.4 GHz) wlan-kaarten, 'uva' niet meer zien. De desbetreffende laptop zal daarom verbinding maken met het netwerk 'eduroam', dat zowel 2.4 GHz (802.11b/g) als 5 GHz (802.11a/n) aanbiedt. In de nieuwe UvA-SecureW2 versie zijn deze netwerken op de juiste manier geconfigureerd: 'uva' als voorkeursnetwerk en 'eduroam' als tweede.
Jouw wlan-kaart is sterk verouderd en ICT Services adviseert om een nieuwer type wlan-kaart aan te schaffen. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met Servicedesk ICTS.
Jouw wlan-kaart is niet voorzien van de laatste technologie. Je kunt overwegen een aparte wlan-kaart (usb-dongel) aan te schaffen om optimaal gebruik te maken van het draadloos netwerk van de UvA. Je kunt met de verouderde wlan-kaart wel ook gebruikmaken van het draadloos netwerk ‘eduroam’. Als je gebruikmaakt van UvASecureW2, word je automatisch verbonden via ‘eduroam’ in plaats van ‘uva’.
Als er na de installatie van UvA-SecureW2 problemen zijn, schakel dan de wlan-kaart tijdelijk uit tijdens het opstarten van Windows. Nadat Windows volledig is opgestart en het bureaublad helemaal geladen, kun je proberen de wlan-kaart opnieuw aan te zetten. Als dit niet helpt, neem dan contact op met de Servicedek ICTS om alsnog in te loggen.
Het beste is de wlan-driver te vernieuwen voordat je UvASecureW2 installeert. Het komt vaak voor dat de wlan-driver sterk verouderd is (ouder dan een jaar). Daarnaast is het belangrijk naast SecureW2 geen gebruik te maken van een wlan-manager.
Vaak is software geïnstalleerd zoals Intel® PROSet/Wireless Software, Atheros Client Utility, Samsung Easy Manager of Acer E-management. Dit draagt niet bij tot een betrouwbare en stabiele wlan-verbinding, maar kan leiden tot conflicten.
Voor ondersteuning bij de installatie en configuratie van de SecureW2-software kun je terecht bij de Servicedesk ICTS. Vermeld bij problemen met installatie en configuratie de volgende informatie:
De WiFi-portal beschrijft alle handelingen die noodzakelijk zijn om verbinding te maken met het draadloos netwerk van de UvA voor:
Overigens kan in principe elk systeem met software voor het beveiligingsprotocol 802.1x/TTLS (pap) of 802.1x/PEAP (mschapv2) een draadloze verbinding opzetten met 'eduroam' of 'uva'.
De volgende Linux versies worden ondersteund:
Krijg je geen netwerkverbinding met het vaste, bedrade netwerk? Dit kan komen doordat het netwerkcertificaat van de UvA is vervangen. Met de uitleg in onderstaande handleiding krijg je weer toegang tot het netwerk van de UvA.
Handleiding Mac OS X 10.5 (leopard) en 10.6 (Snow Leopard)
Instructies netwerkcertificaatvernieuwing Mac OS X 10.6
Instructies netwerkcertificaatvernieuwing Mac OS X 10.5
Op de wikipagina Mobiele Toegang UvA vind je antwoord op vragen hoe je verbinding kunt maken met diensten van de UvA (zoals e-mail, printen, internet) op tablets en smartphones. Deze wiki is een initiatief van UvA-medewerkers die elkaar helpen en onderling kennis uitwisselen.
Met jouw eigen, meegenomen computer kun je gebruikmaken van het draadloze netwerk en het laptopnet van de UvA. Voor het laptopnet is er een speciaal ingerichte netwerkuitgang nodig op de werkplek. Deze uitgang kan jouw ICT-contactpersoon bij ICTS aanvragen.
Voor beide bovenstaande mogelijkheden geldt dat de medewerker zelf de computer moet instellen en een UvAnetID en wachtwoord nodig heeft om toegang te krijgen tot het netwerk.
Om alle UvA-informatie goed te beschermen is het UvAnet een besloten netwerk. Niet elke computer mag zomaar op dit netwerk worden aangesloten. Alleen op deze manier kunnen wij het UvA-netwerk beschermen. Alleen computers die de UvA heeft aangeschaft en geregistreerd, mogen worden aangesloten op het bedrade UvA-netwerk. Je kunt wel gebruikmaken van draadloze netwerk of het laptopnet van de UvA.
Nee, alleen computers die eigendom zijn van de UvA worden geregistreerd en gestickerd (u-sticker).
De UvA heeft deze computer niet gekocht en kan hem daarom niet toelaten tot het bedrade netwerk. Tenzij je formeel het eigendom hebt overgedragen aan de UvA (juridisch en via de Belastingdienst). Je kunt wel gebruikmaken van het draadloos netwerk of het laptopnet.