Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Buitenland

De UvA biedt studenten verschillende mogelijkheden om in het buitenland te studeren.

Waar kun je als student het beste terecht met vragen over uitwisseling?

 

Global Exchange Programme (buiten Europa)

Studenten die vakken willen volgen in hun eigen vakgebied of een ander vakgebied kunnen zich het beste eerst oriënteren via Bureau Internationale Studentenzaken. Hier krijgen ze globale uitleg over de mogelijkheden en het proces. Een overzicht van de overeenkomsten van het Global Exchange Programme  is makkelijk toegankelijk via de UvA wereldkaart.

Als studenten daarna vragen hebben over de inrichting van hun curriculum in combinatie met een uitwisseling (inhoudelijke vragen), dan kunnen ze zich het beste melden bij het facultaire international office van hun major of bij de studieadviseur. Contactgegevens van alle (facultaire) international offices zijn beschikbaar op de webpagina:

Studeren in het buitenland - Facultaire International Offices
 

Aanmelding en administratieve afhandeling verloopt vervolgens voor het Global Exchange Programme via Bureau internationale Studentenzaken (BIS).


Erasmus (binnen Europa)

Als je binnen Europa op uitwisseling wilt, bepaald het type vakken dat je wilt volgen in het buitenland bij welke (facultaire) international office je kunt melden voor hulp. Iedere faculteit heeft namelijk een eigen scala aan uitwisselingsovereenkomsten met buitenlandse universiteiten. Het desbetreffende facultaire international office kan bovendien het beste een indicatie geven van het aanbod bij de verschillende buitenlandse universiteiten en beschikt over informatie omtrent taalvereisten en het aantal plaatsingsmogelijkheden. Een overzicht van de overeenkomsten per faculteit is makkelijk toegankelijk via de UvA wereldkaart.

Contactgegevens van alle (facultaire) international offices zijn beschikbaar op de webpagina:

Studeren in het buitenland - Facultaire International Offices Aanmelding en administratieve afhandeling verloopt voor Erasmus+ ook via het facultaire international office.

 

Bezoek onze portal Buitenland voor informatie over:

  • buitenlandse universiteiten (binnen Europa: Erasmus; buiten Europa: Global)
  • studentenconferenties waaraan je kan meedoen, of andere vormen van Kort verblijf
  • stage, een volledige master en/of onderzoek in het buitenland

De informatie omvat zowel facultaire uitwisselingsprogramma's als de Global Exchange Programmes. Ook vind je er uitgebreide informatie over beurzen, visa en accommodatie, en vind je in de agenda de voorlichtingsactiviteiten.

Kortom, alles wat je moet weten voor een succesvol en plezierig studieverblijf in het buitenland.

 

Studeren in het buitenland