Beurzen

Financiële steun van de UvA

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aanvragen van een beurs of andere financiële ondersteuning.

• Bestuursbeurs

Sommige bestuursfuncties van een studie- of studentenvereniging of deelname aan een medezeggenschapsorgaan vergen zoveel tijd dat je studievertraging oploopt. Het is daarom mogelijk om financiële ondersteuning te krijgen.

• Beurzen voor Surinaamse studenten

Ben je een Surinaamse student en dreig je onverwacht in financiële problemen te komen tijdens je studie aan de UvA? Loopt je studievoortgang daardoor gevaar?

De Universiteit van Amsterdam stelt jaarlijks maximaal 5 basisbeurzen van €275 per maand beschikbaar aan Surinaamse studenten die vanwege overmacht problemen hebben met de financiering van hun studie.

We verstrekken de beurzen jaarlijks in januari voor een periode van maximaal 12 maanden.

Vraag de beurs voor Surinaamse studenten aan

Via een formulier kun je de aanvraag indienen op het daarop aangegeven adres. Hieronder staat nog het aanvraagformulier voor 2019-2020; het aanvraagformulier voor 2020-2021 vind je hier uiterlijk 1 oktober 2020 .

De deadline voor het indienen van een aanvraag voor 2020-2021 is maandag 25 november 2020, 17.00 uur.

Na de deadline nodigen we maximaal 8 studenten uit voor een gesprek, waarna we een definitieve keuze maken van maximaal 5 studenten die voor een beurs in aanmerking komen. Half december ontvang je ons besluit op je aanvraag.

• Erasmusbeurs

Ben je een Erasmusstudent? Als Erasmusstudent kun je je aanmelden voor een Erasmusbeurs. De beurs is bedoeld als bijdrage in de kosten van levensonderhoud  en reiskosten tijdens je verblijf in het buitenland en wordt voor maximaal 12 maanden toegekend. De mogelijkheden verschillen per opleiding.

Vraag de Erasmusbeurs aan

Je kunt de beurs aanvragen via je contactpersoon internationalisering, nadat je bent geselecteerd voor een plek in het programma. De bedragen van de beurs vind je op de UvA-pagina over Erasmus+.

• Noodfonds

Ben je student of promovendus aan de UvA en bevind je je in een noodsituatie die financiële problemen oplevert? Dan kun je een beroep doen op het Noodfonds.

De hulp vanuit het Noodfonds is bedoeld voor studenten of promovendi met een geringe financiële draagkracht. Er moet sprake zijn van voldoende studievoortgang, en de situatie moet acuut zijn, incidenteel, van beperkte omvang en oplosbaar.

Vraag hulp vanuit het Noodfonds aan

Om een beroep te doen op het Noodfonds kun je een afspraak maken met een studentendecaan.

• Profileringsfonds

Loop je door bijzondere omstandigheden (zoals ziekte of handicap) studievertraging op? Het Profileringsfonds biedt de mogelijkheid voor financiële ondersteuning.

Vraag hulp vanuit het Profileringsfonds aan

Om een beroep te doen op een bijdrage uit dit fonds kun je een afspraak maken met een studentendecaan. Neem tijdig contact op om je situatie te bespreken. Het kan ook zijn dat je in aanmerking  komt voor een voorziening van DUO in plaats van het Profileringsfonds, de studentendecaan bespreekt dit met je.

De regeling Profileringsfonds vind je hieronder en geldt ook voor 2018-2019 en 2019-2020; een geactualiseerde versie is in de maak.

• Subsidies voor studentenactiviteiten

Als individuele student of als studievereniging, studentenvereniging of andere studentenorganisatie kun je bij Stichting Toekenningen terecht voor een subsidie voor  studieverbredende activiteiten. De voorkeur gaat uit naar nieuwe of eenmalige initiatieven die anders geen bestaansmogelijkheid zouden hebben.

Ook voor het oprichten van een studentenorganisatie kun je een subsidie aanvragen.

Vraag een subsidie aan voor studentenactiviteiten

Op de website van Stichting Toekenningen vind je de criteria, voorwaarden, een aanvraagformulier en verdere informatie.