For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Ondernemerschap

Is het iets voor jou om te gaan ondernemen? Denk je erover een eigen bedrijf te starten of als zzp-er aan de slag te gaan? Wil je jouw ondernemende vaardigheden ontwikkelen en ervaring opdoen? Ontdek of ondernemen iets voor jou is en hoe je dit tijdens je studietijd verder kunt ontwikkelen.

Ondernemen tijdens je studie en erna

Wil je met een startup beginnen, of ben je nieuwsgierig wat voor ondernemen nodig is?

Onderwijs over ondernemen

Wil je je binnen jouw studieprogramma verdiepen in ondernemerschap? Dit kan in het onderwijs over ondernemerschap dat de UvA aanbiedt.

Oriënteer jezelf op ondernemerschap

Wil je inspelen op de voortdurende veranderingen op de arbeidsmarkt en je eigen werk creëren?

Dan kan dat door zelf te gaan ondernemen, als zelfstandige zonder personeel (zzp-er) of met een eigen bedrijf.

Ook proactief mensen benaderen bij het vinden van werk, kan ertoe leiden dat je je eigen werkplek creëert. Want ook in loondienst wordt er steeds meer gevraagd proactief te zijn en in te spelen op de veranderingen die zich voordoen in de maatschappij.

De eigenschappen van een ondernemer zijn ook zeer bruikbaar in het vinden van werk. 
Nieuwsgierig naar jouw kwaliteiten als ondernemer of als ondernemende medewerker en hoe je deze kunt ontwikkelen? Het UvA Student Career Centre biedt online tests, workshops en een individueel gesprek aan om te ontdekken wat bij je past en hoe je hier vorm aan geeft.

Starten als ondernemer

Voor meer informatie over het starten als ondernemer: dit document is ook nuttig om in te vullen ter voorbereiding op een individueel gesprek. Download en vul deze pdf ook in ter voorbereiding op een individueel gesprek bij het Student Careers Centre.

Header image by Andreas Klassen (Unsplash)