Tijdens je studie krijg je veel studiestof te verwerken. Alleen het lezen ervan is niet voldoende. Je moet meer doen om de stof te verwerken en actief te kunnen terughalen.

Detail Summary
Datum 10 maart 2020
Tijd 13:00 - 14:00
Foto: Tim Gouw (on Unsplash)

Inhoud

Onderstrepen, samenvatten, nog een keer doorlezen…..wat doe je allemaal om het bestudeerde in je hoofd te krijgen, en is dat eigenlijk wel efficiënt? En is dat niet een passieve vorm van studeren? Welke meer actieve manieren zijn er om de belangrijkste zaken tot je te nemen? En hoe kun je zorgen dat de kennis niet alleen in je hoofd komt, maar er ook in blijft zitten?

In deze korte workshop van één uur staan de volgende aspecten centraal:

• Technieken voor verwerken
  • Mindmappen
  • Onthouden
  • Herhalen

Deze workshop van één bijeenkomst, verzorgd door de Studentendecanen van UvA Studenten Services, wordt in 2019-2020 viermaal aangeboden.

Reeks

Deze workshop is onderdeel van vier korte workshops die samen je manier van studeren en planning bekijken. Je kunt losse onderdelen volgen, of de gehele reeks. De workshops worden elke twee oneven maanden op dinsdag gegeven (september t/m april).

• Slim lezen: elke 1e dinsdag van de oneven maanden
  • Hoe verwerk ik de stof?: elke 2e dinsdag van de oneven maanden
  • Plannen in een notendop:elke 3e dinsdag van de oneven maanden
  • Tentamentips algemeen:elke 4e dinsdag van de oneven maanden

Let op: voor elke workshop moet je je afzonderlijk aanmelden.

Roeterseiland Campus (REC).

Lees meer en meld je aan