Elk tentamen is anders. Hoewel opleidingen soms een specifieke manier van toetsing hebben, zijn er toch algemene tips te geven over het maken van tentamens en hoe je rustig kan blijven tijdens je tentamen.

Detail Summary
Datum 26 november 2019
Tijd 13:00 - 14:00
Foto: Jorn van Eck

Inhoud

De belangrijkste tentamentip is uiteraard: op tijd beginnen en bij blijven. Hoe je dat kunt doen, leer je in de workshop ‘Plannen in een notendop’.

In deze korte workshop ‘Tentamentips algemeen’ van één uur komen vragen naar voren als: hoe ga je om met de twijfel bij een meerkeuzevraag, of hoe pak je een essayvraag aan? Wat helpt om stress te reduceren, etc. Deze en andere algemene tips krijg je in deze workshop. Kortom in deze workshop staan de volgende aspecten centraal:

• Hoe ga ik om met diverse soorten tentamenvragen?
  • Hoe blijf ik rustig?

Deze workshop van één bijeenkomst, verzorgd door de Studentendecanen van UvA Studenten Services, wordt in 2019-2020 viermaal aangeboden.

Reeks

Deze workshop is onderdeel van vier korte workshops die samen je manier van studeren en planning bekijken. Je kunt losse onderdelen volgen, of de gehele reeks. De workshops worden elke twee oneven maanden op dinsdag gegeven (september t/m april).

• Slim lezen: elke 1e dinsdag van de oneven maanden
  • Hoe verwerk ik de stof?: elke 2e dinsdag van de oneven maanden
  • Plannen in een notendop: elke 3e dinsdag van de oneven maanden
  • Tentamentips algemeen: elke 4e dinsdag van de oneven maanden

Let op: voor elke workshop moet je je afzonderlijk aanmelden.

Roeterseiland Campus (REC)

Lees meer en meld je aan