De Nobelprijs voor scheikunde van vorig jaar werd toegekend aan Jennifer Doudna en Emanuelle Charpentier voor de ontwikkeling van de CRISPR-Cas9-techniek. Hoe werkt deze techniek voor het bewerken van genen? Welke ethische vragen roept het op?

Detail Summary
Datum 20 januari 2021
Tijd 20:00 -21:00

In het afgelopen decennium is de genbewerkingstechnologie CRISPR-Cas9 in hoog tempo ontwikkeld. CRISPR-Cas9 maakt het mogelijk om heel kleine stukjes DNA precies af te stellen en wordt daarom ontwikkeld met als doel erfelijke ziekten te genezen. Vanwege de brede toepasbaarheid in genbewerking, zal deze technologie in de toekomst waarschijnlijk in de geneeskunde worden gebruikt. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat het de hele bevolking zal treffen - en dit roept natuurlijk veel ethische vragen op.

Ter gelegenheid van de Nobelprijs voor CRISPR-Cas9 presenteren de Women in the Faculty of Science - Student Chapter en de BètaBreak een paneldiscussie over deze genbewerkingstechniek en de ethische vragen eromheen. Daarnaast onderzoekt het panel de rol van vrouwen in de wetenschap.

Belangrijk: schrijf je in!

Wil je dit event volgen? Vul dan dit formulier in op de website van Spui25. Voorafgaand aan het evenement ontvang je een link naar de livestream.

Dit is een samenwerking tussen Spui25 en Women In The Faculty - Student Chapter