Deze maand gaat het debat tijdens de BètaBreak over de impact van de mens op biodiversiteit, en hoe we het uitsterven van soorten en massa-extinctie kunnen voorkomen.

Detail Summary
Datum 20 november 2019
Tijd 12:00 - 13:00

Volgens veel wetenschappers leven we tegenwoordig in het Antropoceen, en het lijkt er ook op dat dit tijdperk het begin van een 6e grote massa-extinctie van dier- en plantensoorten heeft ingeluid. Wereldwijd neemt de biodiversiteit fors af, grotendeels door toedoen van de mens.

Veel organisaties spannen zich in om de biodiversiteit te beschermen. We kennen allemaal het verhaal van de bescherming van de panda's, en dat van tijgers wiens leefgebied steeds kleiner wordt. Maar hoe zit het met de insecten? De vogels? De vissen?

Er worden keuzes gemaakt waar de prioriteit van bescherming ligt. het zijn deze keuzes en de gevolgen ervan die we zullen bespreken tijdens de november-editie van de BètaBreak. Neem je lunch mee en kom langs, 20 november om 12:00 in de centrale hal!

Over de BètaBreak

Tijdens de maandelijkse BètaBreak bespreken voor- en tegenstanders een actueel thema binnen de natuurwetenschappen. De BètaBreak is een initiatief van bèta-studenten aan de UvA, ondersteund door de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. De discussies vinden plaats in de centrale hal van Science Park 904 en zijn voor iedereen vrij toegankelijk. De voertaal is Engels.