uva.nl

Nieuwe studenten Biomedische Wetenschappen

Heb je je voor het studiejaar 2018-2019 voor het eerst ingeschreven voor de opleiding Biomedische Wetenschappen dan vind je hier nuttige informatie over de opleiding.

Heb je vragen over je inschrijving bij de UvA?

Heb je nog vragen over je inschrijving bij de UvA, neem dan contact op met de Student Service Desk (Roetersstraat 11, tel.: 020 -525 1401).

Neem contact op met de Digitale Student Service Desk van de UvA

Studiestarter

De Studiestarter is de wegwijzer voor alle aankomend studenten die gaan starten met een opleiding aan de bètafaculteit van de UvA. Hierin vind je nuttige informatie over de opbouw van onze onderwijsprogramma’s, de studiefaciliteiten, de begeleiding vanuit de faculteit en wat er naast je studie te doen is.

Studiestarter 2018-2019 (pdf)

Eerste mailing aankomend studenten

In de eerste mailing die verstuurd is aan alle aankomende studenten wordt verwezen naar 2 documenten met informatie die je niet mag missen:

1. Belangrijke opleidingsinformatie – Biomedische Wetenschappen
  2. Informatie van de Studievereniging Congo

Zie de documenten hieronder.

Open hier het document 'Belangrijke opleidingsinformatie' Open hier het document 'Informatie van de Studievereniging'

Opleidingsintroductie Biomedische Wetenschappen maandag 3 september

De opleidingsintroductie van  Biomedische Wetenschappen vindt plaats op maandag 3 september (de week na de Intreeweek) en deelname is verplicht. Daarnaast zullen die week verscheidene activiteiten georganiseerd worden door de studieverenging Congo.

Open hier het document 'Programma Introductie Biomedische Wetenschappen' (pdf)

Studiemateriaal

Tijdens de studie zul je zelf studieboeken en studiemateriaal zoals een labjas en snijset moeten aanschaffen. Verder heeft de opleiding een startpakket samengesteld met daarin readers en andere benodigheden voor de eerste weken van je studie. Aanschaf van dit startpakket is verplicht.

Het startpakket en alle boeken en studiemateriaal voor het eerste semester van de opleiding kun je via de studievereniging Congo bestellen. De website van Congo is wegens technische problemen tijdelijk niet bereikbaar, maar via onderstaande links kun je wel de boeken en het overige studiemateriaal bestellen.

Voor meer informatie het aanschaffen van studiematerialen en de kosten hiervan tijdens de opleiding, zie de pagina Studiemateriaal.

Bestel hier je studieboeken

Bestel hier het overige studemateriaal (startpakket, labjas en snijset)

Boekenlijst BMW

Laptop nodig: check de vereisten

Voor je studie heb je een laptop nodig die voldoet aan de volgende vereisten:

• Processor: Intel Core i3 of beter;
  • Intern geheugen (RAM): 4GB of meer;
  • Opslag (HDD of SSD): 128GB, SSD is aanbevolen;
  • WiFi: multiband (2.4GHz én 5GHz);
  • Schermdiagonaal: minimaal 11". Groter mag natuurlijk, maar bedenk wel dat je deze inclusief adapter iedere dag moet meenemen naar de faculteit en dat een groter scherm meestal gepaard gaat met extra gewicht.
  • Schermresolutie: 1366x768 of beter, 1920x1080 is aanbevolen.

Voor een voordelige aanschaf van een laptop kan je kijken op de site van Campus Shop.

Software

Via softwarepagina  https://datanose.nl/#byod vind je de nodige instructies en licentiegegevens voor ArcGIS, CLC Workbench, Coach, Mathematica, MATLAB, Office en R. Daarnaast zijn er ook instructies voor het gebruik van Windows op de Mac (en de nodige licentiegegevens voor VMWare/Windows), mocht dat nodig zijn.

Voor goedkope aanschaf van software kun je terecht bij  Surfspot. Via deze dienst kan je o.a. voor 3 euro per jaar gebruik maken van het Office Pakket.

Mocht je nog vragen hierover hebben; in de eerste week van het academisch jaar (ma 3 sep.-vr 7 sept.) is er een helpdesk in B1.19A (eerste bibliotheekzaaltje).

Bij alle vragen en hulp op afroep in colleges kun je mailen naar:  laptops-fnwi@uva.nl

Studie & functiebeperking

Als je een lichamelijke of functionele beperking hebt, aan een chronische ziekte lijdt of psychische problemen ervaart die mogelijk een belemmering voor je studievoortgang kunnen veroorzaken, dan adviseren wij je om dit vroegtijdig door te geven aan de studieadviseur van jouw opleiding: Hugo Eenhoorn of Jolanda van der Dries. Contact opnemen met de studieadviseur kan via uva.nl/dssd, daarna kiezen voor ‘Persoonlijke omstandigheden’.

Er zijn mogelijkheden voor extra ondersteuning en begeleiding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra tentamentijd bij dyslexie, hulp bij studieplanning of aanpassingen tijdens practica.

Studieprogramma

Het studieprogramma van Biomedische Wetenschappen voor 2018-2019 vind je in onderstaande link. Wanneer je de vakbeschrijvingen wilt bekijken per vak; die zijn te vinden in onze digitale studiegids. Eerstejaars studenten hoeven zich niet aan te melden voor de vakken van het eerste Semester, dit gebeurt automatisch.

Studieprogramma Biomedische Wetenschappen 2018-2019

Vakbeschrijvingen bachelor Biomedische Wetenschappen 2018-2019

Roosters

De roosters voor het komende studiejaar kun je vinden via DataNose. Als je je UvAnet-ID hebt kun je je persoonlijke rooster zien. De werk-en practicumindeling zal in de eerste week van september gebeuren, nav. wie er op de introductie geweest zijn.

Roosters

Tips om te studeren

Om je te helpen bij het studeren krijg je een paar tips mee. In bijgaande link vind je 10 tips die je kan gebruiken voor een succescol eerste collegejaar.

10 tips

Heb je nog overige vragen over de opleiding?

Heb je nog overige vragen over de opleiding neem dan contact op met de Education Desk FNWI (de faculteit waar Biomedische Wetenschappen onder valt) via 020 - 525 7100 of  servicedesk-esc-science@uva.nl.