Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Factsheet Sociale geografie en Planologie

Alle belangrijke informatie staat op de studentensite, https://student.uva.nl/sociale-wetenschappen. Op deze site wordt belangrijke informatie geplaatst onder onderwijsmededelingen. De opleiding verwacht dat onderwijsmededelingen bij studenten bekend zijn. Ook vind je hier algemene informatie, A-Z, studiegids en roosters. (Wij werken niet met Datanose!)

Contactpersonen majoren

Studieadviseur Planologie

Naam: Jacqueline Naaborg
E-mail: studieadviseur-sgpl@uva.nl
Afspraken zelf in plannen via: https://student.uva.nl/sociale-wetenschappen/contact/studieadviseurs/studieadviseurs.html

Bij welke studieadviseur moet ik zijn voor....? - studieadviseur major of studieadviseur Bèta-gamma/Future Planet Studies

Studieadviseur Sociale geografie

Naam: Marloes van der Winkel
E-mail: studieadviseur-sgpl@uva.nl
Afspraken zelf in plannen via : https://student.uva.nl/sociale-wetenschappen/contact/studieadviseurs/studieadviseurs.html

Bij welke studieadviseur moet ik zijn voor....? - studieadviseur major of studieadviseur Bèta-gamma/Future Planet Studies

Education Desk Social Sciences

Adres: Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, gebouw B/C, 7e etage, B700
Telefoonnummer: 020-5253777
E-mail: edss@uva.nl
De balie is de eerste plek voor al je vragen. Wat vind ik waar, hoe werkt het bij geografie & planologie, vakaanmelding, SIS tentamenresultaten, cijferlijsten. Daarnaast kun je hier terecht voor allerlei studie-informatie binnen en buiten de faculteit.
Actuele informatie over bereikbaarheid en openingsijden kun je hier vinden.

Vakaanmelding

 • Studenten moeten zich in Studielink hebben aangemeld voor het komende studiejaar om toegang te hebben tot vakinschrijving!
 • Data vakaanmelding: zie https://student.uva.nl/sociale-wetenschappen/content/az/vakaanmelding/vakaanmelding.html voor exacte data.
 • Check voor recente informatie altijd www.student.uva.nl > opleiding > A-Z > Vakaanmelding
 • Inschrijving tentamens: vakaanmelding in SIS = tentameninschrijving = Canvasinschrijving.
 • Je kunt  hier zien hoe de vakaanmelding werkt.
 • Als je afwijkt van het studieschema dien je zelf te kijken of het roostertechnisch lukt alle vakken te volgen. Soms lukt dat alleen als je een bepaalde werkgroep volgt. Hou daar rekening mee bij de vakaanmelding. Hoe eerder je inschrijft, hoe meer keuze. Je schrijft je in SIS in voor de werkgroep die je wilt volgen. Zorg dus dat je dit tijdig doet.

Aanschaf literatuur

Boekverkoop kan via de studievereniging Sarphati. Studenten kunnen lid worden en krijgen dan korting op de prijs van boeken. Zie http://www.svsarphati.nl/

Roosters

We werken niet met Datanose. Zie http://rooster.uva.nl

Informatiekanalen en mailinglijst

 • We informeren studenten via opleidings-Canvas en mailadres dat gekoppeld is aan je studentnummer in studielink.
 • Er wordt verondersteld dat alle informatie die geplaatst is op de site: https://student.uva.nl/sociale-wetenschappen bekend is bij de student (actuele onderwijsmededelingen en OER).
 • Info op A-Z (student/sociale wetenschappen)

Procedure aanvraag beoordelingsformulier majorscriptie

Voor je diploma-aanvraag heb je het beoordelingsformulier van je bachelorproject nodig. Deze moet je uploaden in het diploma-aanvraagformulier. Het beoordelingsformulier kun je aanvragen bij Anüska Griffith, te bereiken op csw-gpio@uva.nl.

Bijzonderheden

Voor ons onderwijs maken we gebruik van “bring-your-own-device”. Dat bekent dat je de software die je nodig hebt op je eigen laptop kunt downloaden en je zowel tijdens onderwijsbijeenkomsten als thuis kunt werken op je eigen laptop.

Mocht je overwegen voor je studie een computer aan te schaffen, dan is het belangrijk een laptop met Windows te kiezen. De software die voor ons methoden-onderwijs gebruiken (SPSS, Atlas.ti en ARCGIS) is gratis of tegen lage kosten (SPSS) voor studenten beschikbaar. Belangrijk is dat ARCGIS alleen op een WINDOWS besturingssysteem draait. Om buiten de universiteit gebruik te kunnen maken van deze software raden we je daarom aan om toegang tot een computer te organiseren die op dit besturingssysteem draait of kan draaien. Dit zijn de eisen aan de computer om ArcGIS te kunnen gebruiken (system requirements): https://desktop.arcgis.com/en/system-requirements/10.6/arcgis-desktop-system-requirements.htm

Overige opmerkingen en aanvullingen

Waar moet je bij deze major nu extra goed op letten? Wat is bij deze major handig om te weten?

 • De vakaanmelding is streng! Geen inschrijving betekent geen onderwijs. De periode is waarschijnlijk eerder en véél korter dan je gewend bent bij de FNWI. Populaire vakken en werkgroepen kunnen vol zitten. Wees dus op tijd.
 • Als majorstudent is het belangrijk dat je zelf je rooster controleert. Mocht er een probleem zijn in de roostering, neem dan contact op met je studieadviseur bij BG.
 • Als majorstudent krijg je niet altijd de vanuit de opleiding verstuurde automatische mailings. Zorg dus zelf dat je goed geïnformeerd blijft.
 • Informatie over ingangseisen staat vermeld in de studiegids. Indien majorstudenten hierdoor problemen met hun studievoortgang krijgen dienen zij vroegtijdig contact op te nemen met de studieadviseurs.

Aandachtspunten en aanbevelingen door studenten

 • Ga langs bij de studieadviseur. Naast de vaste voortgangsgesprekken aan het eind van je eerste jaar is overleg altijd mogelijk.
 • Kom op de voorlichtingsbijeenkomsten waarvoor je per mail wordt uitgenodigd.
 • Word lid van studievereniging Sarphati. De voordelen zijn dat je 10% korting op boeken krijgt en je kan deelnemen aan borrels, studiereizen etc. als je zin hebt. Zo wen je sneller bij je major!