Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Masters in het buitenland

Na de bachelor Bèta-gamma kiezen veel studenten voor een master. Dit kan natuurlijk in Nederland, maar ook in het buitenland.

Master Geosciences - Hydrology and Glaciology in Oslo
Marjolein Gevers
Tijdens de bachelor deed ik een Erasmus Exchange in Arctic Geology aan The University Centre in Svalbard. Hierna wilde ik graag meer leren over gletsjers en het poolgebied. Een mooie mogelijkheid daarvoor was een master aan de Universiteit van Oslo.
Lees het verhaal van Marjolein
Master hedendaagse filosofie in Parijs
Esha Guy Hadjadj
Een buitenlandervaring raad ik iedereen aan: ik heb veel over mezelf geleerd, en Parijs is een tweede thuis geworden vol vrienden, beloftes en herinneringen.
Lees het verhaal van Esha
Stage bij The University of Edinburgh, Verenigd Koninkrijk
Lucas Lumeij
Edinburgh was fantastisch, een hoogtepunt van mijn studiecarrière. In het lab was een vrolijke sfeer. De andere studenten waren inspirerend en leuk en er werden uitstapjes met het hele lab georganiseerd. Ook was er veel ruimte voor wetenschappelijke discussies met zowel mijn begeleider als de professor.
Lees het verhaal van Lucas
Master Strategic Leadership towards Sustainability - Karlskrona, Zweden
Josefien Meerevoort
Waar Bèta-gamma mij introduceerde tot systeemdenken en het samenwerken van disciplines in de maatschappij, geeft deze master mij daar een hele intensieve verdieping in. Het leukste aan deze master vind ik de mogelijkheid om te luisteren naar andere verhalen die ik hiervoor nauwelijks hoorde.
Lees het verhaal van Josefien
Master in Mathematics, King's College London & Master Business Administration, Harvard
Idelès Kaandorp
Bèta-gamma leerde mij empathie, wat ik op Harvard hard nodig had. Daar werd ik geconfronteerd met grenzeloze ambitie, patriotisme, religieuze overtuiging en individuele rijkdom.
Lees het verhaal van Idelès

Meer buitenlandervaringen lees je hier:

Jacob Jasper - Molecular and Cellular Biology, LMU Munich
"Na 4,5 jaar in Amsterdam te hebben gestudeerd vond ik het tijd om uit mijn comfortzone te stappen en naar het buitenland te gaan. Tijdens de major neurobiologie moeten studenten een onderzoeksstage doen en hierover hun bachelor scriptie schrijven. Dit was voor mij de uitgelezen kans studie en buitenland te combineren. Hier heb ik destijds via mijn toenmalige werk een onderzoeksstage van 7 maanden kunnen regelen in Stockholm aan Karolinska Institutet."

Judith Ament - Yale University, Verenigde Staten
"Van jongs af aan heb ik interesse gehad in de wijde wereld buiten Nederland. Als kind bracht ik enkele jaren door in Zimbabwe en sindsdien heb ik de drang gevoeld om te reizen en in het buitenland te studeren."

Tettje Halbertsma - ETH Zurich, Zwitserland
"Ik wilde graag ergens anders mijn master doen omdat ik de wiskundeopleiding in Amsterdam goed vond, maar te monotoon om nog 2 jaar te blijven. De colleges hebben vaak dezelfde opzet en de groep studenten is niet groot."

Coco van Egeraat - Imperial College London, Verenigd Koninkrijk
"Na de BSc Bèta-gamma (major Natuurkunde), wilde ik me meer richten op de toegepaste techniek. Omdat ik altijd een interesse heb gehad in architectuur, besloot ik structural engineering te gaan studeren."

Lisa Steverink - University of London Institute in Paris, Frankrijk
"Ik ben in 2014 afgestudeerd met een major Wiskunde. In het laatste jaar van mijn bachelor besloot ik om een paar bijvakken in de kunstgeschiedenis te volgen. Dit greep me enorm en het leek me leuk om me nog verder te verdiepen in geschiedenis en cultuur."

Petra van der Kooij - Lund University, Zweden
"En toen moest ik mijn masterkeuze maken, vele opties waren daar, maar studeren in het buitenland zat er niet bij voor mij. Tot iemand me wees op de optie om Human Ecology te gaan studeren in Lund. Na het lezen van de beschrijving had ik mijn keus gemaakt."