Op maandag 12 juli verzorgt het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck tweemaal hetzelfde klassieke concert, met werk van Tjaikovski en Stravinsky. Meld je aan voor de verloting van gratis kaartjes voor dit concert in het Concertgebouw.

Het studentenorkest o.l.v. dirigent Konradin Herzog zal het speciale programma Ontastbaar twee keer achter elkaar uitvoeren, tussen 19.00 – 20.15 uur en 21.15 – 22.30 uur.

Tsjaikovski - Strijkersserenade
Stravinsky - Symfonieën voor blazers
Tsjaikovski - Delen uit het Zwanenmeer

Ontastbaar is de muziek, de hartstocht en intieme sfeer die het Sweelinckorkest zal laten horen in het Concertgebouw. Te beginnen met de lyrische Strijkersserenade geschreven door Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, gevolgd door de thematische samenklanken van de Symfonieën voor blazers van Igor Stravinsky. Vervolgens zullen de blazers en strijkers zich samenvoegen om delen uit het Zwanenmeer van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski ten gehore te brengen.

Loting

Omdat er maximaal 410 bezoekers in de zaal mogen, in tegenstelling tot de gebruikelijke 2.000, betekent dit dat de UvA slechts een beperkt aantal kaarten kan verloten onder medewerkers en studenten (60 kaartjes voor 19.00 uur en 60 kaartjes voor 21.15 uur).

Als je mee wilt doen met de loting om kans te maken op kaartjes, meld je dan aan met je UvA e-mailadres. Aanmelden kan tot en met zondag 27 juni. Je kunt in het aanmeldformulier aangeven of je (alleen) in aanmerking wilt komen voor een kaartje om 19.00 uur of om 21.15 uur of dat je voor beide tijdstippen mee wilt loten.

De loting wordt 28 of 29 juni verricht, dus houd je mail in de week van 29 juni in de gaten.

Het komt voor dat mensen na inloting zich afmelden. We werken dan ook met een (korte) wachtlijst. Zelfs bij uitloting is er nog een kleine kans dat er alsnog kaartjes vrijkomen.

Mocht je niet ingeloot worden, en toch het concert willen bezoeken, dan is er ook de mogelijkheid om een kaartje te kopen via https://www.concertgebouw.nl/

Coronamaatregelen in het Concertgebouw

De op 12 juli geldende regels vanuit de overheid/RIVM en het Concertgebouw t.a.v. instroom, uitstroom, hygiëne zullen van toepassing zijn. Zie de website van het Concertgebouw https://www.concertgebouw.nl/uw-bezoek voor uitleg over de (huidige) regels en een video over de aangepaste indeling in de zaal.

Op dit moment betekent dit dat er maximaal 410 bezoekers in de Grote Zaal het concert mogen bijwonen. Er zijn rijen stoelen verwijderd om afstand tussen bezoekers te creëren. De garderobe is gesloten dus de jassen mogen mee de zaal in. Er is geen pauze in het programma, dus bij binnenkomst in het Concertgebouw kun je een drankje halen bij een van de counters in een van de foyers en dat drankje mee de zaal in nemen, waar nu ook kleine tafeltjes staan.

Tussen bezoekers wordt steeds een blok van drie stoelen vrijgehouden. Bezoekers die samen een huishouden vormen, mogen wel naast elkaar zitten.