178 ideeën. 40 projectplannen. 10 genomineerden. 1530 stemmen. 5 finalisten. Dit is de Create a Course Challenge 2020 in cijfers. Nog nooit stuurden UvA-studenten zo veel ideeën in en werd er zo vaak gestemd op de 5 ideeën die 26 november in de finale staan. Het winnende vak van die avond wordt doorontwikkeld en volgend jaar aangeboden als UvA-breed keuzevak.

UvA-studenten kregen de afgelopen maanden de kans zelf een voorstel te doen voor een nieuw te ontwikkelen vak in de Create a Course Challenge. Maar liefst 178 innovatieve ideeën kreeg het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) dit jaar ingestuurd voor de Create a Course Challenge. Een heus record! Vorig jaar waren dit er nog 51. 40 van deze ideeën zijn door de studenten verder uitgewerkt en daarvan werden er 10 genomineerd voor een finaleplaats. Alle UvA-studenten hebben de afgelopen week kunnen stemmen op hun top 3 en daarmee op de vijf plannen die doorgaan naar de finale.

De 5 ideeën die doorgaan naar de finale

1. (Anti-)Racism – An Interdisciplinary Approach (1712 punten)
  2. Digital Warfare: The future of conflict and order in the twenty-first century (1365 punten)
  3. Sissies, Dykes, and Leather: A Queer History of Amsterdam (1950–2020) (1295 punten)
  4. Communication in Times of Crisis (1120 punten)
  5. Ableism in Amsterdam: other-abled citizens, urban design and policies (867 punten)

De 5 ideeën die niet doorgaan naar de finale

1. Science Fiction and Politics (690 punten)
  2. Politics of Outer Space and the Relationship of Orbital Infrastructures to the Everyday (667 punten)
  3. Serious Games - playing with a purpose (597 punten)
  4. Navigating our Common Future (461 punten)
  5. Religion and Economics: God’s view on the dismal science (406 punten)

De finale

Tijdens de online finale op 26 november van 17.00 – 19.00 uur bepaalt de jury welke inzending beloond wordt met de realisatie van het vak. De winnaar mag daarna direct aan de slag als student-assistent bij de ontwikkeling van het vak. Door jury wordt voorgezeten door Karen Maex, Rector Magnificus van de UvA. De andere twee juryleden zijn Lucy Wenting, directeur van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies en Nina Hol, voorzitter van de Centrale Studentenraad.

De online finale is vrij toegankelijk voor iedereen.