Het kabinet heeft een aantal aanscherpingen van de coronamaatregelen aangekondigd, waaronder een avondklok, die ingaat om 21:00 uur vanaf zaterdag 23 januari. Daarom moeten alle activiteiten op tijd beëindigd worden. Ten minste een uur voor de ingang van de avondklok. Hieronder lees je wat de verdere impact van de avondklok is op de UvA.

Reizen voor tentamens: vrijstelling van avondklok

Studenten die na de avondklok over straat moeten omdat ze een tentamen gemaakt hebben, krijgen vrijstelling van de avondklok. Elke student heeft daarvoor wel een verklaring nodig, die krijg je van de UvA als het nodig is. Daarnaast moet je ook een persoonlijke verklaring invullen, die laatste verklaring kun je hier downloaden. Je bent als student zelf verantwoordelijk voor het kunnen aantonen van de verklaring.

Voor de aankomende tentamenweek staan er geen tentamens gepland die ervoor zorgen dat studenten te maken krijgen met de avondklok.

Openingstijden gebouwen

De meeste UvA-gebouwen hadden al aangepaste sluitingstijden die niet in conflict zijn met de nieuwe avondklok. Sommige gebouwen moeten eerder dicht. De UB Singel blijft tot 18.30 uur open. Houd voor de meest actuele openingstijden de veel gestelde vragen over ‘Gebouwen en faciliteiten’ in de gaten.

Onderwijs en studieplekken

Onderwijs dat sinds de start van de lockdown nog fysiek mocht plaatsvinden (d.w.z. examens, tentamens, praktijkonderwijs en begeleiding van kwetsbare studenten) kan nog steeds doorgaan, maar dan wel tot de sluitingstijd van het betreffende pand. Ook de studieplekken blijven beschikbaar tot de sluiting van het pand.

Werknemers en de avondklok

Werknemers die in de uren van de avondklok moeten reizen, hebben een Werkgeversverklaring avondklok en een Eigen verklaring avondklok nodig.

• De Werkgeversverklaring avondklok krijg je via je leidinggevende, die deze af kan geven in overleg met de directeur Bedrijfsvoering.
  • De Eigen verklaring avondklok is hier te downloaden.
  • Elke medewerker is zelf verantwoordelijk voor het kunnen aantonen van de verklaring.

Praktijkonderwijs & begeleiding

Voor praktijkonderwijs (waaronder projecten en BSc/MSc thesis werk) en begeleiding van kwetsbare studenten geldt geen uitzondering van de avondklok. Praktijkonderwijs dat doorloopt in de vroege avond moet tijdig beëindigd worden om te zorgen dat iedereen voldoende gelegenheid heeft op tijd thuis te komen en rekening houdend met de sluitingstijd van het betreffende pand.

Onderzoek

Strikt locatie-gebonden onderzoek kon al met toestemming van de leidinggevende doorgang vinden en dat blijft zo. Voor onderzoek dat in de late avond (24/7) moet plaatsvinden kan de leidinggevende, na overleg met de directeur bedrijfsvoering, overwegen een uitzondering te maken en daarvoor een werkgeversverklaring af te geven.