Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

UvA Q - Onderwijsevaluaties

Als je aan de UvA studeert, word je regelmatig gevraagd het onderwijs te evalueren. De UvA gebruikt deze informatie om de kwaliteit van het onderwijs op peil te houden en waar dat kan te verbeteren.

Vanaf september 2016 ontvang je per vak een eigen evaluatierapport. In dit rapport staan de resultaten van de evaluatie én een reactie van de docent op deze resultaten. Zo kun je zien wat de opleiding doet met de feedback die jij samen met je studiegenoten hebt gegeven. Meer informatie over dit evaluatierapport vind je onder ‘Evaluatierapport voor studenten’.

Jouw mening is belangrijk 

Door het invullen van een evaluatie geef je jouw opleiding aanknopingspunten om het onderwijs te verbeteren. De uitkomsten van de evaluatie worden allereerst teruggekoppeld aan de docenten van het vak. Zo kunnen zij kijken naar de inrichting van het vak en eventueel hun onderwijsvaardigheden verbeteren. Waren er misschien teveel opdrachten? En was het boek wel duidelijk genoeg?

Daarnaast worden de uitkomsten van de evaluatie besproken binnen de opleiding, onder andere door de opleidingsdirecteur en de OC. Zij kijken bijvoorbeeld of vakken goed op elkaar aansluiten en er niet teveel piekbelasting plaatsvindt. Maar ook naar wat studenten aangeven te hebben geleerd in het vak – want daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om. Op basis hiervan kan de kwaliteit van de opleiding worden verbeterd. Zo profiteren studenten na jou van de feedback die jij hebt gegeven, zoals jij hebt geprofiteerd van de feedback die studenten in de jaren hiervoor hebben gegeven.