Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Docent van het Jaar

Docent van het Jaar

Goede docenten staan aan de basis van goed onderwijs.

Ook onder de huidige omstandigheden, waarin vele docenten aanpassingen hebben moeten maken in hun onderwijs, wordt gezien dat iedereen heel hard werkt om studenten te enthousiasmeren en te inspireren. Daar zijn wij als UvA trots op. We willen graag als UvA-gemeenschap de docent in het zonnetje zetten. Daarom organiseren de docenten van het UvA Teaching & Learning Centre in samenwerking met de studenten van de Centrale Studentenraad de jaarlijkse Docent van het Jaar verkiezing.

Dit jaar kunnen zowel UvA-studenten als UvA-medewerkers van maandag 6 april t/m vrijdag 24 april online een stem uitbrengen. Bij het stemmen kan je aangeven waarom je deze docent zo waardeert en de titel van Docent van het Jaar verdient.

Procedure

Elke UvA-student en medewerker kan van maandag 6 tot en met vrijdag 24 april stemmen op een docent. Na deze drie weken wordt er op basis van het aantal stemmen per faculteit een Docent van het Jaar gekozen. Deze docenten worden op 28 mei bekendgemaakt, daarover later meer.

Voor het AMC gelden andere stemdata, vanwege de huidige omstandigheden rondom het coronavirus. Het AMC zal later in het jaar stemmen. Hierover volgt informatie.

De UvA-Docent van het Jaar wordt gekozen door een jury uit de facultairgekozen docenten en bekendgemaakt op de Onderwijsdag 2020. Deze dag vindt, vanwege de huidige maatregelen tegen het coronavirus, plaats later in het najaar.

Vorige winnaars

Vorige winnaars waren Elio Baldi, Frank Nack, Antoinette Muntjewerff, Bas de BruinJoris MaréeMieke MulderJan van MaarseveenGerben MoermanSander BaisPeter StarreveldMathieu de Bakker en Maria Bonaria Urban.

De verkiezing 'Docent van het Jaar' bestaat sinds 2007.