Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Beurzen voor Surinaamse studenten

Als je onverwacht in financiële problemen dreigt te komen tijdens je studie aan de UvA, kun je een beurs aanvragen. De Universiteit van Amsterdam (UvA) stelt jaarlijks maximaal vijf basisbeurzen van €275,- per maand beschikbaar aan Surinaamse studenten die wegens overmacht problemen hebben met de financiering van hun studie.

Wanneer aanvragen?

De beurzen worden jaarlijks in januari verstrekt voor een periode van maximaal twaalf maanden. Het doel is om studievoortgang en/of het afstuderen te bevorderen.

De deadline voor het indienen van een aanvraag voor 2020-2021 is dinsdag 3 november 2020. Om uiterlijk 17.00u (UTC +1) moet de aanvraag zijn ontvangen door studentendecaan Claudia Flüggen, c.fluggen@uva.nl.

Wat gebeurt er na je aanvraag?

  • Na de deadline maakt een commissie van studentendecanen een eerste selectie van de aanvragen. Bij de selectie wordt onder meer gelet op je studievoortgang, de prognose van de datum van afstuderen, overige inkomsten.
  • Vervolgens nodigen we een aantal kansrijke kandidaten uit voor een gesprek. De gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 9 november 2020 en eventueel vrijdag 12 november 2020 in de middag.
  • De afronding van de procedure zal vóór de kerst 2020 plaatsvinden.
  • De Noodfondsbeurs wordt vanaf januari 2021 maandelijks uitbetaald.

Hoe aanvragen?

Via onderstaand formulier kun je de aanvraag indienen op het daarop aangegeven adres.

Let op: op dinsdag 3 november 2020 om 17.00u moet de aanvraag zijn ontvangen door studentendecaan mw. Claudia Flüggen.