Het schrijven van de masterscriptie is een vak dat je afrondt binnen een vast tijdpad. Het vak Masterscriptie bestaat uit twee onderdelen:
- het verrichten en schriftelijk vastleggen van een wetenschappelijk onderzoek;
- het mondeling presenteren van dit wetenschappelijke onderzoek.
Voor beide onderdelen moet je een voldoende halen.
Colleges
Voor het vak Masterscriptie volg je colleges over het schrijven van een juridische masterscriptie. Daarnaast volg je voorafgaand aan de mondelinge presentatie een werkcollege Presenteren.
Praktische informatie wordt verstrekt via de Canvaspagina van het vak Masterscriptie. De vakbeschrijving vind je in de Studiegids.
Overzicht scriptietraject
Het scriptietraject wordt tweemaal per jaar aangeboden. Je beslist zelf voor welk traject je je wilt inschrijven. Op de Canvaspagina vind je het gedetailleerde tijdpad.
September-instroom (2022-2023)
- Meld je aan voor de scriptie in GLASS. Je kunt je aanmelden tijdens de vakaanmeld rondes die plaats vinden tussen juli en november. Bekijk een overzicht van de verschillende rondes.
- Registratie onderwerp/begeleider uiterlijk 1e week van december via Canvas;
- Inleveren eindversie scriptie uiterlijk 30 juni 2023.
Februari-instroom (2021-2022)
- Vakaanmelding vanaf aanmeldingsperiode semester 2 vanaf 4 december t/m 22 april 2022;
- Registratie onderwerp/begeleider uiterlijk eind april via Canvas;
- Inleveren eindversie van de scriptie uiterlijk 6 januari 2023.
Planning scriptietraject
De globale planning van het scriptietraject* ziet er als volgt uit (data september-instroom/data februari-instroom):
Oktober-november/maart-april: voorbereiding |
In deze periode heb je toegang tot de Canvaspagina en kun je je oriënteren op een scriptieonderwerp. |
December/mei: |
Uiterlijk in de 1e week van december/mei maak je via een formulier op Canvas je voorkeur kenbaar voor een rechtsgebied/onderwerp (en eventueel begeleider). Toewijzing volgt in december/mei. |
Januari/juni: |
In blok 3 (blok 6 februari-instroom) zijn de vaardighedencolleges. Ook lever je een voorlopig onderzoeksplan in. De begeleider geeft vervolgens feedback op het onderzoeksplan. |
Februari-mei/juli-oktober: schrijffase |
In deze fase lever je het definitieve onderzoeksplan in en schrijf je de eerste versie van de scriptie. In deze periode wordt op (een deel van) het concept feedback gegeven. Deze fase wordt afgesloten met het inleveren van de prefinale versie. |
Juni-juli/november-december: afronding |
In deze fase vindt op basis van de prefinale versie de mondelinge presentatie plaats. Na de presentatie volgt een laatste feedbackmoment. |
Augustus-september/januari-februari: reparatiefase |
Als je een 5 hebt behaald, krijg je de mogelijkheid om de definitieve versie zodanig te repareren dat deze op een 6 uitkomt. NB Bij het deelnemen aan de reparatiefase (afronden van de masterscriptie na 31 augustus of 31 januari) is een inschrijving voor het volgende studiejaar vereist. |
Het exacte tijdpad met bijbehorende data en overige handleidingen worden via de Canvaspagina gecommuniceerd.
*Van dit gebonden scriptietraject zijn uitgezonderd de scripties van de master International Criminal Law en de scripties die geschreven worden in het kader van de onderzoeksmasters.
Feedback
Je hebt recht op tenminste drie maal feedback van je scriptiebegeleider, waarvan tenminste twee keer mondeling. Indien nodig, kan een bespreking plaatsvinden via Skype.
Publiceren scriptie
Wanneer je jouw scriptie inlevert in Canvas, dien je aan te geven of je jouw scriptie zou willen publiceren of niet. Hiervoor dien je enkele surveys in te vullen. Kijk voor meer informatie op:
Scriptieprijzen
Heb je een mooie scriptie geschreven? Misschien kun je meedingen naar een van de scriptieprijzen.
Contact
- Secretariaat masterscriptie (voor praktische vragen):
E: masterthesis-als@uva.nl - Daarnaast heeft elke mastertrack een scriptiecoördinator (verantwoordelijk voor het toewijzen van begeleiding)