Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Veelgestelde vragen over de start van het studiejaar

Voor Bachelor studenten Communicatiewetenschap in studiejaar 2021-2022

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor het onderwijs, en dus ook voor jou als student. Op deze pagina vind je het antwoord op veelgestelde vragen die relevant zijn voor studenten die in september de Bacheloropleiding Communicatiewetenschap volgen.

Studiejaar 2021-2022

Bekijk alle actuele maatregelen en het nieuws over covid19 op uva.nl/corona

Vragen over toelating en aanmelding

 • Ben ik verplicht om me in te schrijven na het accepteren van het aanbod?

  Nee, het accepteren van het aanbod verplicht je niet tot inschrijving en het betalen van collegegeld. Je kunt je inschrijving alsnog annuleren voor de start van het studiejaar.

  Echter, het is wel nodig dat je het aanbod accepteert zodat wij de noodzakelijke stappen voor de afronding van je inschrijving kunnen zetten. Als je het aanbod niet accepteert, kan dit er bijvoorbeeld toe leiden dat je je niet op tijd kunt aanmelden voor vakken. We raden je dan ook aan om het aanbod zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen de gestelde tijd in het toelatingsbesluit, te accepteren. Als je daarna alsnog wilt afzien van je inschrijving, neem dan contact op via de Digitale Student Service Desk.

 • Kan ik het aanbod ook uitstellen?

  Ja dat kan, maar voor de Bachelor opleiding Communicatiewetenschap geldt dat je dan wel opnieuw door de aanmeldprocedure heen moet.

 • Ik kan niet alle benodigde aanmelddocumenten op tijd inleveren. Wat moet ik doen?

  Het aanmelddossier moet zo compleet mogelijk zijn. Je dient in ieder geval een (tijdelijke) cijferlijst te uploaden in het MyInfo-aanmelddossier. Dit mag ook een digitale kopie zijn van je onderwijsinstelling. Neem met vragen over aanmelddocumenten contact op met het Admissions Office via www.uva.nl/questionform.

Overige vragen

Staat je vraag er (nog) niet tussen? Neem dan contact op met de onderwijsbalie van Communicatiewetenschap.