Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag werd duidelijk dat hoger onderwijs voorlopig volledig online blijft. Op basis hiervan heeft de universiteit keuzes gemaakt voor de komende semesters.

Het meest actuele nieuws van de UvA over het coronavirus vind je hier: https://www.uva.nl/actueel/coronavirus/updates.html

Onderwijs semester 2: volledig online, met meer on campus mogelijkheden
We weten dat een groot aantal van jullie graag weer naar de campus zouden willen komen. Wij zouden jullie ook graag weer in het echt zien. Helaas blijkt het voorlopig nog onhaalbaar om on campus les te geven. Daarnaast zou het onderwijs beperkt zijn door de 1,5 meter maatregelen en vele van jullie zijn op het moment niet in Amsterdam. Om deze redenen heeft de UvA besloten om het onderwijs in semester 2 online te blijven geven.

We zijn ons ervan bewust dat het sociale aspect van het zien van je mede studenten erg belangrijk voor jullie is. Daarom zijn we op zoek naar manieren om de beschikbare ruimtes te gebruiken om kleine groepsbijeenkomsten te organiseren of om deze te gebruiken als studieplekken. We zijn momenteel onze mogelijkheden aan het onderzoeken en komen bij jullie terug zodra we hier meer over weten.

Onderwijs 2021-2022: volledig on campus
Als de ontwikkelingen rondom het coronavirus het toelaten zouden we in studiejaar 2021/2022 graag al het onderwijs on campus willen aanbieden, zonder beperkingen. In dat geval worden alle (internationale) studenten weer in Amsterdam verwacht.

De planning van ons onderwijs zal voorlopig gebaseerd zijn op deze intentie. Dit voornemen gaat echter gepaard met aannames over het verloop van de pandemie; internationaal beleid met betrekking tot reizen naar Nederland; en andere gerelateerde beslissingen. Vandaar dat het belangrijk is om te erkennen dat dit plan vroeg is en het aanpassingen vereist die passen bij de context van de pandemie. Hierover zal je tijdig bericht worden.

Financiële compensatie: collegegeld
Zoals je wellicht hebt gehoord, wordt het collegegeld voor 2021-2022 voor het merendeel van de studenten gehalveerd, al wachten we nog op meer details. Ook voor studenten die studiefinanciering hebben of op het punt staan ​​hun OV-kaart te verliezen door studievertraging, komt er een tegemoetkoming. Meer informatie hierover vind je hier.

Momenteel onderzoeken we de mogelijkheden voor Communicatiewetenschap. We houden je de komende weken op de hoogte.

Vriendelijke groeten,

Dr. Jessica Taylor Piotrowski