We zijn blij om te zien dat de coronasituatie in Nederland snel verbetert. Het ziet er naar uit dat we in september weer on campus onderwijs kunnen aanbieden. Met deze e-mail willen we je informeren over hoe we ons onderwijs voor september plannen.

Basisscenario

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft een basisscenario voor het onderwijs in september opgesteld. De verwachting is dat we weer onderwijs op de campus kunnen geven zonder 1,5 meter regel, maar met mondkapjes bij het lopen in de gangen, zelftesten voor studenten en medewerkers die nog niet ingeënt zijn en natuurlijk thuisblijven bij klachten. In dit scenario kunnen maximaal 75 mensen bij elkaar komen voor colleges, daarom worden onze grote groepscolleges online aangeboden. We plannen momenteel volgens dit basisscenario en nodigen iedereen uit om in september weer naar de campus te komen.

Als je je moet aanmelden voor vakken tijdens de vakaanmeldingsperiode (11-22 juni), dan kan dat gewoon. Over de procedure bij grote colleges zullen we je later informeren.

Aanwezigheid

Voor alle studenten gelden de normale aanwezigheidsregels. Als je momenteel niet in Amsterdam bent, vragen we je om op tijd naar Amsterdam te komen.

Examens

Het maximum voor het aantal personen geldt niet voor examens, daarom kunnen examens gewoon doorgaan zoals ze dat in pre-corona tijden deden.

Veiligheid

Veiligheid voor onze studenten en medewerkers is onze hoogste prioriteit. We hopen dat iedereen – die dat wil – in september volledig is ingeënt. Bovendien doet de UvA er alles aan om ervoor te zorgen dat de universiteit een veilige omgeving is door de regels rondom hygiëne, ventilatie, mondkapjes in de gangen en zelftesten goed na te streven.

We plannen nu volgens dit scenario. We hopen dat de corona-situatie zich op deze manier blijft ontwikkelen. Het verloop van de pandemie bleek in het verleden echter grillig te zijn, dus we kunnen geen garanties geven.

Meer algemene informatie over de coronasituatie op de Universiteit van Amsterdam vind je hier. Voor vragen kun je contact opnemen met de studieadviseurs.

Vriendelijke groeten,

Jessica Piotrowski