Ehshan, medewerker van het bedrijfsrestaurant in het Bushuis., vertelt ons deze week onder andere dat hij vroeger met ex-gedetineerden werkte en wat hij zo leuk vindt aan zijn werk.

CommPulse

Stel jezelf eens voor!

Ik ben Ehsan, en ik werk al drie jaar bij het bedrijf Compass, dat ook de bedrijfscatering in het Bushuis verzorgt.

Sinds wanneer werk je in het Bushuis?

Ik ben in Februari begonnen in het Bushuis en heb dit bedrijfsrestaurant opgestart. Ik werk hier vijf dagen in de week. Ik open meestal alleen en vier uurtjes per dag werk ik samen met een collega. Voordat ik naar het Bushuis ging heb ik ook op andere locaties van de VU voor Compass gewerkt. Daar begon ik gewoon als medewerker en later promoveerde ik naar opstarter bij de ACTA(Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) en bij Rechten. Nu zit ik hier.

Wat heb je voor je werk bij Compass gedaan?

Ik heb een juridische studie afgerond en ben daarna bij de reclassering gaan werken. Daar werkte ik met ex-gedetineerden; dit waren vooral jonge mensen. Ik vond dit werk heel zwaar omdat ik al hun verhalen mee naar huis nam en dit niet zo goed los kon laten. Op een dag besloot ik dat ik iets anders moest gaan doen omdat het te zwaar voor me was. Toen besloot ik om in de catering te gaan werken. Nu ga ik met een opgelucht gevoel naar huis als mijn gasten tevreden zijn. Dat is een heel ander gevoel.

Wat vind je van de studenten in het Bushuis?

Die vind ik heel erg leuk en gezellig. Je kan heel goed merken welke studenten Communicatiewetenschap studeren en dat ze goed op hun plek zijn. Je merkt het aan hun gedrag en aan hoe ze praten. Ze hebben echt de juiste studie gekozen. Hiervoor werkte ik op de VU en die studenten waren heel anders. Houding en lichaamstaal zegt heel veel over studenten. Je kan het verschil tussen studenten van de UvA en de VU heel goed merken, op een positieve manier. Ook de docenten zijn erg gezellig. Als ze aankomen weet ik vaak al wat ze willen hebben. Ze zeggen ook vaak tegen me dat ze koffie nodig hebben voor hun les.

Hoe ziet jou dag eruit? En heb je inspraak op het assortiment?

Mijn dag begint om acht uur met het zetten van de koffie. Dan komen ook de broodjes binnen vanaf het Atrium en moet ik alles stickeren en voorbereiden voor de lunch. Ik vind het leukst aan mijn dag om lekker met de studenten te praten en goed contact met ze te houden. Ik mag niet zelf bepalen welke producten we hier verkopen. Andere locaties zijn verplicht om een top 20 aan producten te verkopen in hun bedrijfsrestaurant. Het Bushuis valt hier alleen niet onder. Wij hebben hier wel een aantal vaste dingen als melk en fruit en de panini’s die studenten heel erg lekker vinden.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Het leukst aan mijn werk vind ik de tevredenheid van de gasten. Dat speelt voor mij een hele belangrijke rol. Als ze een panini bestellen en zeggen dat het lekker is vind ik dat erg fijn.