Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Ook deze week een nieuwe stelling voor CWers Over de Media: Hawaii Five-O kijkers kunnen na de op één na laatste aflevering stemmen over het einde van de show. Is dit de toekomst van interactieve media, of laat jij je liever verrassen door programmamakers? Ben jij benieuwd naar het antwoord? Lees dan het gehele artikel!

CommPulse

Hawaii Five-O kijkers kunnen na de op één na laatste aflevering stemmen over het einde van de show. Is dit de toekomst van interactieve media, of laat jij je liever verrassen door programmamakers?

Eline van Es (bachelorstudente Communicatiewetenschap): “Ik hoop niet dat dit de toekomst is, ik laat me veel liever verrassen. Vaak zijn de mooiste eindes van films of series de eindes die je niet zag aankomen. Ook al weet je niet welke optie gewonnen heeft, ik wil ook niet weten wat de drie opties zijn die ik mogelijk ga zien. Bovendien denk ik dat als je een aantal van die stemmingen hebt gehad, steeds evidenter gaat worden welk einde ‘wel zal winnen’ (bijv. het happy end omdat velen daarvan houden).”

Ailin Haijer (Msc. In Communicatiewetenschap): “Ik denk wel dat met de huidige interactiemogelijkheden zoals social media/het tweede scherm/sms de kijker steeds meer zal worden betrokken bij tv-programma’s en misschien in steeds meerdere mate ook series. Persoonlijk heb ik hier niet zo’n behoefte aan, ik vind dat de artistieke vrijheid van een schrijver gewaarborgd mag worden en hoef hier niet zo nodig over mee te beslissen.”

Maroescha Wentzel (bachelorstudente Communicatiewetenschap: “Ik laat me liever verrassen door de programmamakers omdat je in mijn ogen mensen moet kunnen laten doen waar ze goed in zijn. Wanneer overal een commercieel spelletje van gemaakt wordt en continu de mening van het grote publiek wordt gevolgd, is de diversiteit ver te zoeken. Het tijdperk van overal over stemmen heeft wat mij betreft zijn beste tijd wel gehad en waar is de verrassing als je van tevoren al weet uit welke opties gekozen kan worden?”