Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Vakaanmelding

Vakaanmelding

Om onderwijs te kunnen volgen, moet je je elk semester tijdens de aanmeldperiode aanmelden voor vakken. Je bent dan ook meteen aangemeld voor de tentamens, eventuele hertentamens en de Blackboard/Canvas pagina van het vak.

Aanmeldperiodes

Regel je aanmelding voor vakken tijdens de aanmeldperiode, alleen dan heb je gegarandeerd een plaats in verplichte vakken. De aanmeldperiode voor de bachelor- en de mastervakken voor semester 2 van het studiejaar 2019-2020 is:

 Semester

Start aanmeldperiode

Sluiting aanmeldperiode

Semester 2 Donderdag 5 december 2019 08:00 Dinsdag 17 december 2019 13:00

Zie hieronder een overzicht van de aanmeldperiodes van alle opleidingen aan de UvA.

Overzicht aanmeldperiodes alle UvA-opleidingen

Overzicht onderwijsperiodes en vrije dagen

Stappenplan vakaanmelding

Stap 1: Schrijf je  voor je opleiding in via Studielink

Doe via Studielink een inschrijfverzoek voor de opleiding bij de UvA. Hiervoor heb je je DigiD nodig (NB. Bij aanvraag of wijziging van een DigiD ontvang je binnen 5 dagen een activeringscode). Na inschrijving via Studielink kan het tot 48 uur duren voordat je je kunt aanmelden voor vakken. 

Stap 2: Kies je vakken

Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken.

Stap 3: Voeg je vakken toe aan de Planner

Ga naar uva.nl/vakaanmelden, zoek je vakken en klik op ‘Toevoegen’.

Stap 4: Bekijk je rooster

Ga naar tabblad Planner en bekijk het rooster van je vakken via ‘Toon rooster’. Indien je je aanmeldt voor werkgroepen, zorg dan dat je overlap in je rooster voorkomt.

Stap 5: Voltooi je vakaanmelding

Ga naar tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WG) [of andere werkvormen] aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.

Stap 6: Controleer je vakaanmelding

Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen’ en controleer je vakaanmeldingen.

Afmelden voor vakken

Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Ga naar tabblad ‘Overzicht Aanmeldingen’, vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op ‘OK’.  Afmelden  voor vakken kan uiterlijk tot en met de eerste week na de start van het onderwijs.

Het is belangrijk je af te melden voor de vakken waaraan je niet deelneemt. Wanneer je staat aangemeld maar niet deelneemt, ontvang je als resultaat een NAP (Niet Aanwezig met Poging). Bovendien hou je een plek bezet voor een medestudent die het vak wel graag wil volgen.