Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Vakaanmelding

Om onderwijs te kunnen volgen, moet je je elk semester tijdens de aanmeldperiode aanmelden voor vakken. Je bent dan ook meteen aangemeld voor de tentamens, eventuele hertentamens en de Canvas pagina van het vak.

Aanmeldperiodes

Regel je aanmelding voor vakken tijdens de aanmeldperiode, alleen dan heb je gegarandeerd een plaats in verplichte vakken. De aanmeldperiode voor de bachelor- en de mastervakken voor semester 2 van het studiejaar 2020-2021 is:

 Semester

Start aanmeldperiode

Sluiting aanmeldperiode

Semester 2  donderdag 3 december 8.00 uur  dinsdag 15 december 13.00 uur

Hieronder zie je een overzicht met de aanmeldperiodes van andere opleidingen.

Stappenplan vakaanmelding

Online vs on-campus

Tijdens de komende vakaanmeldingsperiode kun je zelf aangeven of je online of on campus les wilt hebben. We hebben onderstaande video gemaakt om uit te leggen hoe je kunt zien welke vakken online of on campus zijn en hoe je deze toevoegt aan je planner. In de video wordt een voorbeeld voor eerstejaars studenten gebruikt. 

Vakken die in semester 2 2020-2021 on campus sessies hebben zijn: 

 • Medialandschap
 • Corporate Communicatie
 • Entertainment Communicatie
 • Wetenschapsfilosofie
 • Afstudeerproject: hiervoor meld je je alleen aan voor een on-campus of online lijst voor de track van je keuze. Wij plaatsen je vervolgens voor de werkgroep. 
Video wordt geladen..
Uitleg vakaanmelding
Extra uitleg vakaanmelding - 3 tot 15 December 2020
 • Stap 4: Bekijk je rooster

  Ga naar tabblad Planner en bekijk het rooster van je vakken via ‘Toon rooster’. Indien je je aanmeldt voor werkgroepen, zorg dan dat je overlap in je rooster voorkomt. Het rooster is vanaf 26 november up to date. 

  Belangrijke info vakaanmelding december 2020
  Tijdens deze vakaanmeldingsperiode kun je zelf aangeven of je online of on campus les wilt hebben. Het merendeel van de eerstejaarsvakken hebben on campus componenten, net zoals het afstudeerproject. 

  Je kunt per vak aangeven of jet het geheel online wilt volgen of de on campus bijeenkomsten bij wilt wonen. Als je aangeeft dit vak on campus te willen volgen, verwachten we je het gehele blok in de les on campus. Je kunt deze keuze niet meer veranderen na de vakaanmeldingsperiode. 

  Als er geen plek meer is in online of on campus werkgroepen, meld je dan aan voor de online of on campus wachtlijst. Wij zullen je indien mogelijk voor je keuze plaatsen. 

 • Stap 5: Voltooi je vakaanmelding

  Ga naar tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WG) [of andere werkvormen] aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.

Afmelden voor vakken

Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Ga naar tabblad ‘Overzicht Aanmeldingen’, vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op ‘OK’.  Afmelden  voor vakken kan uiterlijk tot en met de eerste week na de start van het onderwijs.

Het is belangrijk je af te melden voor de vakken waaraan je niet deelneemt.  Wanneer je staat aangemeld maar niet deelneemt, ontvang je als resultaat een NAP (Niet Aanwezig met Poging). Bovendien hou je een plek bezet voor een medestudent die het vak wel graag wil volgen.