Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

FAQ

Hier vind je veelgestelde vragen over vakaanmelding met de antwoorden.

 • Voor welke vakken moet ik me wel/niet aanmelden?
  • Je meldt je aan voor verplichte vakken en keuzevakken voor het hele semester (blok 1, 2, en 3).
  • Als je een minor wilt volgen: meld je aan voor zowel de minor als geheel, als voor de minorvakken afzonderlijk.
 • Voor hoeveel studiepunten (EC) mag ik me per semester aanmelden?

  We adviseren je om je voor niet meer dan 30 EC aan vakken per semester aan te melden. Dit komt overeen met een studiebelasting van 40 uur per week (1 EC staat voor 28 studie-uren). Het maximum aantal studiepunten waarvoor je je per semester mag aanmelden is 42 EC.

  Meld je je aan voor meer dan 42 EC dan ontvang je per mail een waarschuwing. Als je na sluiting van de vakaanmelding voor meer dan 42 EC staat aangemeld, dan word je uitgeschreven voor de vakken waarvoor je je het laatst hebt aangemeld.

  Als je in een semester meer dan 42 EC studiepunten wil volgen, dien je dit voorafgaand aan de aanmeldperiode voor te leggen aan de studieadviseur.

   

 • Hoe en wanneer meld ik me aan voor vakken?

  Je kunt je aanmelden voor vakken via de knop 'Aanmelden' die zichtbaar is bij iedere vakbeschrijving in de studiegids. Voor aanvang van het eerste en tweede semester is er een vastgestelde aanmeldingsperiode die op de website wordt aangekondigd.

 • Ik kan een vak niet vinden.

  Zoek het vak in de studiegids op en voeg het vak op naam of op vakcode toe aan de planner. Kun je het vak alsnog niet vinden? Controleer in de studiegids en/of op het rooster of het vak dit semester wel wordt aangeboden. Zo ja, neem contact op met de onderwijsbalie.

 • De aanmeldperiode is voorbij. Kan ik me toch nog voor een vak opgeven?

  Gaat het om vakken Communicatiewetenschap, dan kun je nog proberen een plaats te krijgen tijdens de verlate vakaanmelding, maar dit is niet gegarandeerd. Hier staat uitgelegd hoe het werkt. Voor (keuze)vakken van andere opleidingen zul je navraag moeten doen bij de Onderwijsbalie van de betreffende opleiding.