Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Toekomstperspectief CW

Toekomstperspectief CW

Wat kun en wil jij na de bachelor doen? Lees hier meer over je mogelijkheden en de manier waarop je je hierop kunt oriënteren.

De arbeidsmarkt

De kansen voor communicatiewetenschappers op een passende baan zijn goed, zo blijkt uit de resultaten van het surveyonderzoek dat wij tweejaarlijks onder onze bachelor- en masteralumni uitzetten. De resultaten van het meest recente onderzoek (afgenomen in december 2015, N = 288) laten zien dat respondenten die direct na afstuderen zijn gaan zoeken naar een baan, gemiddeld binnen 4 maanden een baan vinden die aansluit bij de studie. Een samenvatting van het rapport is via onderstaande link te vinden.

Enkele voorbeelden van beroepen waarin oud-studenten terecht zijn gekomen:

  • Producent of redacteur bij de televisie
  • Medewerker op een communicatieafdeling van bijvoorbeeld een commercieel bedrijf, culturele instelling of overheidsdienst
  • Mediaplanner
  • Campagneleider van een politieke partij tijdens verkiezingen
  • Marketingmedewerker van een uitgeverij
  • Strateeg bij een reclamebureau
  • Marktonderzoeker of onderzoeker van de publieke opinie
  • Voorlichter of woordvoerder van een bedrijf stichting of overheidsinstelling
  • Journalist 

Klik op onderstaande links om video's te bekijken van afgestudeerde Communicatiewetenschappers.

Alumni Corporate Communicatie

Alumni Persuasieve communicatie

Alumni Entertainment Communicatie

Alumni Politieke Communicatie

Alumnionderzoek Communicatiewetenschap 2015

Oriënteren op je kansen en mogelijkheden

Al tijdens je studie kun je een hoop doen om je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt te verkennen. De opleiding organiseert verschillende evenementen waarmee je je kunt verdiepen in het vakgebied van de communicatiewetenschap (zoals het evenement Communication Science on the Spot), waarmee je specifiek aan de slag kunt met het ontwikkelen van vaardigheden die van pas komen bij het zoeken van een baan (zoals workshops over het maken van een LinkedInpagina) of die je een kijkje bieden in het werkveld van de communicatiewetenschapper (zoals bedrijvenbezoeken of gastcolleges). Ook studievereniging Mercurius en het UvA Student Career Centre hebben een mooi aanbod van activiteiten die je hierbij kunnen helpen

Om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van de verschillende activiteiten die worden aangeboden, kun je het beste met regelmaat op deze website in de agenda kijken van de opleiding, studievereniging Mercurius en het UvA Student Careers Centre. Wil je een keer met iemand in gesprek hierover? Dan kun je een afspraak met een studieadviseur maken die met jou bespreekt hoe je dit kunt aanpakken.

Evenement Communication Science on the Spot

Studievereniging Mercurius

Workshops en trainingen UvA Careers Centre

UvA Careers Centre

Studieadviseurs Communicatiewetenschap

Een masteropleiding Communicatiewetenschap

Na het behalen van je bachelordiploma Communicatiewetenschap kun je je ook verder in het vakgebied specialiseren in de masters van Communicatiewetenschap. 

Graduate School of Communication - Masters