Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Toekomstperspectief - CW

Wat kun en wil jij na de bachelor doen? Lees hier meer over je mogelijkheden en de manier waarop je je hierop kunt oriënteren.

  • De arbeidsmarkt

    De kansen voor communicatiewetenschappers op een passende baan zijn goed, zo blijkt uit de resultaten van het surveyonderzoek dat wij onder onze bachelor- en masteralumni uitzetten. De resultaten van het meest recente onderzoek (afgenomen in december 2015, N = 288) laten zien dat respondenten die direct na afstuderen zijn gaan zoeken naar een baan, gemiddeld binnen 4 maanden een baan vinden die aansluit bij de studie. Een samenvatting van het rapport is te vinden onder "Beroepsvoorbeelden van alumni".

  • Oriënteren op je kansen en mogelijkheden

    Al tijdens je studie kun je een hoop doen om je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt te verkennen. De opleiding organiseert verschillende evenementen waarmee je je kunt verdiepen in het vakgebied van de communicatiewetenschap (zoals het evenement Communication Science on the Spot), waarmee je specifiek aan de slag kunt met het ontwikkelen van vaardigheden die van pas komen bij het zoeken van een baan (zoals workshops over het maken van een LinkedInpagina) of die je een kijkje bieden in het werkveld van de communicatiewetenschapper (zoals bedrijvenbezoeken of gastcolleges). Ook studievereniging Mercurius en het UvA Student Career Centre hebben een mooi aanbod van activiteiten die je hierbij kunnen helpen.

    Om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van de verschillende activiteiten die worden aangeboden, kun je het beste met regelmaat op deze website in de agenda kijken van de opleiding, studievereniging Mercurius en het UvA Student Careers Centre. Wil je een keer met iemand in gesprek hierover? Dan kun je een afspraak met een studieadviseur maken die met jou bespreekt hoe je dit kunt aanpakken.

    Vanwege corona zijn de carrière-evenementen aangepast aan de actuele richtlijnen van de overheid. De activiteiten zullen voornamelijk online gehouden worden.