Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Survey software: Qualtrics

Survey software: Qualtrics

Voor het afnemen van online vragenlijsten heeft de afdeling Communicatiewetenschap een licentie op Qualtrics. Qualtrics is online survey software dat het eenvoudig maakt om online vragenlijsten te ontwerpen en af te nemen.

Studentenaccount

Alle medewerkers en studenten van Communicatiewetenschap kunnen kosteloos gebruik maken van de software. Om een account te bemachtigen ga je naar https://uvacommscience.qualtrics.com.

  • Klik op: "Don't have an account?"
  • Er wordt om een e-mailadres gevraagd. Vul het e-mailadres dat je van de UvA hebt gekregen in: [voornaam.achternaam]@student.uva.nl;
  • Je hoeft geen Access code in te vullen
  • Hierna krijg je een e-mail om je account-aanvraag te bevestigen.

Heb je geen emailadres van de UvA, kijk dan eerst in de cursus op Canvas of daar informatie staat over het verkrijgen van een account. Is daar niets te vinden, vraag dan aan je docent of scriptiebegeleider hoe je een account kunt krijgen.

Trialaccount

Heb je al eerder een account aangemaakt op Qualtrics.com en heb je maar beperkte mogelijkheden? Dan heb je een trialaccount. De makkelijkste manier is om met een ander e-mailadres alsnog een account aan te maken. Volg hiervoor de bovenstaande procedure. Je kunt eventuele surveys die je al gemaakt had exporteren en importeren in je nieuwe account.

Hulp bij maken surveys

Qualtrics heeft een uitgebreide en goed doorzoekbare website voor hulp bij het programmeren van surveys en het distribueren ervan: http://www.qualtrics.com/university/researchsuite