Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Studiemateriaal CW

Bij de bachelor Communicatiewetenschap zorg je zelf voor de aanschaf van je studiemateriaal (zoals studieboeken, readers, laptop en software).  

Via de website van de Studiegids kun je per vak zien welk studiemateriaal je dient aan te schaffen. Via onderstaande websites kun je het studiemateriaal (soms met korting) aanschaffen.

  • Studieboeken - Via  studievereniging Mercurius kun je als lid elk semester studieboeken voor alle verplichte vakken met korting kopen. Dit geldt ook voor bijna alle boeken van keuzevakken en seminars.
  • Software en hardware - Voor aanvang van de studie heb je een introductiebrief ontvangen waarin staat vermeld dat het verplicht is om een laptop aan te schaffen. Via de website  SURFspot.nl kun je met je UvA studentenaccount inloggen en legale software en andere ICT-producten met korting aanschaffen. Zorg ervoor dat de laptop voldoet aan de specificaties die in de introductiebrief genoemd worden.
  • Vanaf april 2019 kunnen UvA studenten Office 365 ProPlus gratis bij de UvA dowloaden en direct installeren op een eigen laptop, zowel Apple als Windows. Meer informatie vind je hier.
  • Onderzoeksprogramma SPSS voor methodenonderwijs - Voor aanvang van de studie heb je een introductiebrief ontvangen waarin staat vermeld dat het verplicht is om het onderzoeksprogramma SPSS op je laptop te installeren. Je hebt dit programma nodig voor het methodenonderwijs (waar je meteen bij aanvang van de studie mee start). Via de website  SURFspot.nl kun je met je UvA studentenaccount inloggen en dit programma met korting aanschaffen. Raadpleeg de Studiegids om te zien welke versie van SPSS jij nodig hebt.