Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Stichting Burennetwerk

College of Communication

Ben jij enthousiast over maatschappelijke betrokkenheid en een liefhebber van Amsterdam? Kom dan stage lopen als communicatie en PR stagiair(e) bij Burennetwerk!

Het Burennetwerk heeft als missie dat in alle buurten van Amsterdam mensen die een goede buur willen zijn gekoppeld worden aan mensen in hun eigen omgeving die wat extra hulp kunnen gebruiken. Het Burennetwerk brengt het aanbod en de vraag bij elkaar. Daarmee stimuleren we de informele zorg van buren onderling, juist voor mensen in een kwetsbare positie. Onze visie is dat in alle buurten van Amsterdam mensen met een helpende hand en mensen met een hulpvraag elkaar weten te vinden, zodat het steeds vanzelfsprekender wordt om er in de buurt te zijn voor elkaar. De aanwezige bereidheid van buurtgenoten om elkaar te helpen, wordt omgezet in actie en dit vergroot de betrokkenheid op elkaar en op de 

Omschrijving werkzaamheden

  • Advies over het gebruik van social media;
  • Het bijhouden van onze social media en de website;
  • Publicaties in Amsterdamse buurt- wijk- en stadskranten en andere media;
  • Het zoeken naar bijzondere verhalen van matches, interviewen van deze persoon/personen en opschrijven van de verhalen;
  • Ondersteunende werkzaamheden op het gebied van communicatie en PR.
  • Optioneel: ontwerpen van bijvoorbeeld flyers, jaarverslag en bedankkaartjes in InDesign en Photoshop. (Let op: geen vereiste!)

Daarnaast is er altijd ruimte voor eigen initiatief en het uitvoeren van een onderzoek. 

Omschrijving begeleiding

Tijdens je stage wordt je goed begeleid door een vaste, ervaren stagebegeleider. We zijn een kleine organisatie, waar persoonlijk contact en open communicatie belangrijk is. 

Wensen en vereisten aan student

Je bent een tweede- of derdejaars communicatiestudent. Je hebt HBO of WO-denkniveau. Daarnaast ben je: zelfstandig, creatief, kritisch, initiatiefrijk, enthousiast, zorgvuldig en maatschappelijk betrokken.

Beloning

Voor fulltime stagiaires is er een passende stagevergoeding beschikbaar.

Periode(s)

Het hele jaar door

Reageren voor

15 juni 2016 (wanneer je begint in september)

Contactinformatie

Interesse? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar: annerieke@burennetwerk.nl