Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Kennislink/ScienceOut

College of Communication

Kennislink (www.kennislink.nl) is één van de grootste populairwetenschappelijke websites van Nederland.

Een journalistieke vakredactie publiceert dagelijks artikelen waarin wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier wordt uitgelegd. 

ScienceOut (www.scienceout.nl) is een online agenda met uittips op het gebied van wetenschap en techniek. De agenda biedt een breed aanbod aan activiteiten en evenementen in heel Nederland en Vlaanderen.

Omschrijving werkzaamheden, beloning en begeleiding

De stagiair werkt voor beide websites. De stagiair leert journalistiek schrijven voor Kennislink. Voor ScienceOut zal de stagiair zich verdiepen in het aanbod van wetenschappelijke uitjes in Nederland en Vlaanderen. Beide websites hebben een content management systeem (CMS) waarmee de stagiair leert werken. Daarnaast leert de stagiair verschillende aspecten van een online uitgeverij kennen, en is er ruimte om tijdens de stage onderzoek te doen naar één van de websites. De stagiair werkt op een professionele redactie in Science Center NEMO in Amsterdam, en kan rekenen op een stagevergoeding van € 250,-.

Wensen en vereisten aan student

De stagiair heeft een gedegen kennis van minimaal één wetenschappelijk vakgebied waarover Kennislink publiceert. De stagiair heeft een aanleg voor populairwetenschappelijk schrijven, en kan zo mogelijk verwijzen naar eigen werk. De stagiair meldt zich aan voor de stage met een korte motivatiebrief en cv.

Periode(s)

De duur van de stage is minimaal 3 maanden.

Reageren voor:

Doorlopend.

Contactinformatie

Stagecoördinator Sven de Jong, sven.dejong@scienceout.nl, 020 5313 556.