Opinieprogramma NieuwLicht

College of Communication

Wil jij meewerken aan een nieuw, experimenteel en crossmediaal platform dat volop in ontwikkeling is? Kom dan als stagiair bij NieuwLicht werken!

De stage is geschikt voor / The internship is suitable for

Uitsluitend Nederlandse studenten / Exclusively Dutch students

NieuwLicht is het opinieprogramma van de EO; is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals. De christelijke bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Omschrijving werkzaamheden / Description of tasks

Bij NieuwLicht willen we christenen en niet-christenen op een positieve en constructieve manier laten bijdragen aan het maatschappelijk debat. Dat doen we door het bouwen van een community, zowel online als door middel van een tv-programma. Als crossmediaal redactie stagiair werk je samen in een team van tv- en radiomakers en werk je mee aan de creatieve content voor het platform. Je vertaalt onderwerpen en eigen research naar prikkelende social media-posts, en denkt mee over de verbinding tussen tv, online en offline. Wat ga je zoal doen? - Je maakt zelf nieuwe journalistieke content voor de website, Instagram en voor Facebook; - Je bent veel online aanwezig op de diverse platforms namens NieuwLicht; - Je denkt mee bij het bedenken en ontwikkelen van nieuwe onderwerpen voor NieuwLicht.

Omschrijving begeleiding / Description of supervision

Een leerzame en uitdagende stage in een leuk jong en dynamisch team. Je krijgt je eigen stagebegeleider gedurende je hele stage.

Wensen en vereisten aan student / Candidate requirements

- Je bent op de hoogte van actualiteit en bent niet vies van een stevig debat; -Je bent van nature veel bezig met internet en social media; -Ervaring met filmen en monteren is een pré; -Je kunt goed samenwerken in een team, maar ook zelfstandig werken is voor jou geen probleem; -Je werkt nauwkeurig, enthousiast en pro-actief; -Je hebt affiniteit met of respect voor het christelijk geloof.

Beloning / Renumeration

EUR 250,- bruto bij een fulltime stage

Periode(s) / Period(s)

Minimaal 3 maanden, instapmoment in overleg