Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Minor Communicatiewetenschap

Minor Communicatiewetenschap

Wat is een minor?

Een minor is een samenhangend onderwijsprogramma van 30 (of 60 EC) waarmee je je in de bachelorfase kunt verdiepen in een tweede vakgebied of in een interdisciplinair thema. Het volgen van een minor biedt je de mogelijkheid kennis op te doen binnen een ander vakgebied dan het vakgebied van je hoofdopleiding.

In de studiegids is een overzicht te vinden van alle minorprogramma's aan de UvA met bijbehorende toelatingseisen en eventuele afwijkende aanmelddata.

Welke minors biedt Communicatiewetenschap?

Het College of Communication biedt de volgende minors aan niet-CW studenten:

  • minor van 60 EC (voor studenten zonder sociaalwetenschappelijke achtergrond)   
  • minor van 30 EC (voor alle bachelorstudenten)
  • hbo-doorstroomminor van 30 EC (voor hbo-studenten die de intentie hebben om door te stromen naar de opleiding CW aan de UvA)

Ga voor meer informatie over de minors naar de studiegids of download de onderstaande flyer.

Hoe meld je je aan voor een minor Communicatiewetenschap?

  1. Meld je aan volgens de instructies in de Studiegids (deze vind je onder ‘Aanmelden voor de minor’).
  2. De Onderwijsadministratie ontvangt jouw online aanmelding. De Onderwijsadministratie overlegt met de minorcoördinator over je toelaatbaarheid. Vervolgens ontvang je bericht van de Onderwijsadministratie over je toelating.
  3. Meld je, ook al heb je nog niets gehoord van de Onderwijsadministratie, tijdens de periode van de vakaanmelding aan voor de vakken in de minor.

Meer over vak- en tentamenaanmelding

Hbo-doorstroomminor (NL/EN)

De hbo-doorstroomminor is een minor voor (afgestudeerde) hbo-studenten met interesse in een masteropleiding Communicatiewetenschap. Uitgebreide informatie over de route die je kunt volgen, aanmelden, deadlines en andere mogelijkheden vind je op de website voor studiezoekers via onderstaande link. Kies voor de Nederlandstalige of Engelstalige variant van het programma.

Hoe vraag je een minorcertificaat aan?

  1. Na afronding van de minor kun je een minorcertificaat aanvragen waarop de vakken van je programma staan vermeld.
  2. Vraag je minorcertificaat online aan, na vier weken kun je deze ophalen bij de onderwijsbalie van de opleiding waar je de minor hebt gevolgd. Neem je collegekaart of een id-bewijs mee.

Naar het online aanvraagformulier