Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Minor Communicatiewetenschap - CW

Het volgen van een minor stelt je in staat om meer over een bepaald vakgebied te weten te komen. Binnen Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam worden er verschillende minors aangeboden.

 • Wat is een minor?

  Een minor is een samenhangend onderwijsprogramma van 30 (of 60 EC) waarmee je je in de bachelorfase kunt verdiepen in een tweede vakgebied of in een interdisciplinair thema. Het volgen van een minor biedt je de mogelijkheid kennis op te doen binnen een ander vakgebied dan het vakgebied van je hoofdopleiding.

  In de studiegids is een overzicht te vinden van alle minorprogramma's aan de UvA met bijbehorende toelatingseisen en eventuele afwijkende aanmelddata.

 • Welke minors biedt Communicatiewetenschap?

  Het College of Communication biedt de volgende minors aan niet-CW studenten:

  • minor van 60 EC (voor studenten zonder sociaalwetenschappelijke achtergrond)   
  • minor van 30 EC (voor alle bachelorstudenten)
  • hbo-doorstroomminor van 30 EC (voor hbo-studenten die de intentie hebben om door te stromen naar de opleiding CW aan de UvA)

  Ga voor meer informatie over de minors naar de studiegids of download de onderstaande flyer.

  Vanaf semester 2 in 2021-2022 biedt het College of Communication ook een minor aan voor zowel Communicatiewetenschap studenten als niet-Communicatiewetenschap studenten:

  • Minor Communication in the Digital Society (30 ECTS)
 • Hoe meld je je aan voor een minor Communicatiewetenschap?
  1. Meld je aan volgens de instructies in de Studiegids (deze vind je onder ‘Aanmelden voor de minor’).
  2. De Onderwijsadministratie ontvangt jouw online aanmelding. De Onderwijsadministratie overlegt met de minorcoördinator over je toelaatbaarheid. Vervolgens ontvang je bericht van de Onderwijsadministratie over je toelating.
  3. Meld je, ook al heb je nog niets gehoord van de Onderwijsadministratie, tijdens de periode van de vakaanmelding aan voor de vakken in de minor.