Afstuderen en diploma aanvragen - CW

Volg de onderstaande stappen voor het aanvragen van een diploma voor Communicatiewetenschap.

Raadpleeg ook de algemene regels van de UvA ten aanzien van diploma-aanvragen en de algemene informatie over studiefinanciering.

• Wanneer vraag je een diploma aan?

Vraag je diploma aan als je bezig bent met het laatste onderdeel van je opleiding en verwacht binnenkort af te studeren. Je kunt bij het inleveren van de bachelorthesis, het stageverslag of de masterscriptie bij de onderwijsbalie CW direct ter plekke je diploma aanvragen in SIS.

Let op: Kies de juiste examendatum (=diplomeringsdatum in SIS). Dit is de laatste werkdag van de maand waarin je je laatste resultaat hebt behaald of verwacht te behalen. Resultaten voor vakken worden in SIS geregistreerd op de datum waarop je het afsluitende tentamen maakt. Cijfers voor een stage of afstudeerproject worden geregistreerd op de dag waarop het stageverslag/de bachelor thesis wordt ingeleverd bij de Onderwijsbalie. Voorbeeld: Als jouw laatste tentamen plaatsvindt op 20 juni, dan kies je als afstudeerdatum 30 juni (ook als je je cijfer nog niet hebt gekregen).

In het geval dat je een vak of onderdeel moet herkansen, neem contact op met de Onderwijsbalie CW om de examendatum (diplomeringsdatum) te wijzigen.

• Hoe vraag je een diploma aan?

Stap 1: Vraag je diploma aan in SIS

Zodra je bent ingelogd in SIS ga je naar 'Studieadviezen en diploma's' en daar start je de diploma-aanvraag. Kies de juiste diplomeringsdatum (= examendatum). Je diplomeringsdatum is de laatste werkdag van de maand waarin je het laatste resultaat hebt behaald. Meestal is dat de maand waarin je de bachelorthesis, het stageverslag of de masterscriptie hebt ingeleverd.

Stap 2: Vul het online Afstudeerformulier in

In het formulier wordt gevraagd naar informatie die relevant is voor het verwerken van je diploma-aanvraag. Ook geef je in het formulier aan of en wanneer je wilt deelnemen aan de diploma-uitreiking.

• Wanneer ontvang je je diploma?

Je kunt je diploma in ontvangst nemen tijdens de diploma-uitreiking of ophalen bij de onderwijsbalie Communicatiewetenschap. Je maakt je keuze bekend in het online Afstudeerformulier.

Indien je er voor kiest om deel te nemen aan de diploma-uitreiking ontvang je per e-mail meer informatie. Let op: je kunt alleen deelnemen aan een bepaalde uitreiking wanneer je op tijd je diploma hebt aangevraagd in SIS en het afstudeerformulier hebt ingevuld. Je examendatum (=diplomeringsdatum in SIS) moet minimaal 20 werkdagen vóór de datum van de diploma-uitreiking liggen.

• Wanneer is de diplomauitreiking?

De volgende diploma-uitreiking zal op 28 oktober 2021 plaatsvinden. Meer informatie over het specifieke programma volgt. We zijn nog druk bezig om te kijken naar verschillende scenario’s, en willen proberen om de wensen van een on-campus en online ceremonie te kunnen vervullen voor iedereen, afhankelijk van de Covid-19 maatregelen die op dat moment zullen gelden.

Wil je niet deelnemen aan de diploma-uitreiking dan kun je je diploma ophalen bij de onderwijsbalie Communicatiewetenschap. Je ontvangt een e-mail wanneer je diploma klaar ligt, uiterlijk twee maanden na de diplomeringsdatum.

• Wanneer schrijf je je uit voor de opleiding in Studielink?
  • Wat als ik na de bachelor start met een (research)masteropleiding Communicatiewetenschap?

Wil je na het behalen van de bachelor meteen door met een masteropleiding Communicatiewetenschap?  Regel eerst je inschrijving voor de master in Studielink en meld je vervolgens aan voor de mastervakken in SIS tijdens de vakaanmelding. Kijk op de studentensite van de master voor meer informatie. Schrijf je ook in voor de mastervakken als nog niet alle cijfers van de bachelorvakken bekend zijn.

Let op: je kunt alleen starten met de master als je de laatste onderwijsverplichting van je bachelor hebt afgerond uiterlijk op 31 augustus voor start in september of uiterlijk op 31 januari voor start in februari. Je inschrijving en eventuele deelname aan het masteronderwijs is voorwaardelijk in afwachting van de resultaten van je laatste onderwijsverplichting. Je inschrijving voor de master wordt geannuleerd indien blijkt dat:

• je niet alle bacheloronderdelen op tijd (dus vóór 1 september of vóór 1 februari) en met een voldoende hebt afgerond;
    • je het diploma niet op tijd hebt aangevraagd.

Eventuele resultaten die behaald zijn bij de (research) masteropleiding komen dan te vervallen.