uva.nl
Afstuderen en diploma aanvragen CW

College of Communication | Graduate School of Communication

Volg de onderstaande stappen voor het aanvragen van een diploma voor Communicatiewetenschap.

Raadpleeg ook de algemene regels van de UvA ten aanzien van diploma-aanvragen en de algemene informatie over studiefinanciering.

Algemene regels over diploma aanvragen

Studiefinanciering

Wanneer vraag je een diploma aan?

Vraag je diploma aan als je bezig bent met het laatste onderdeel van je opleiding en verwacht binnenkort af te studeren. Je kunt bij het inleveren van de bachelorthesis, het stageverslag of de masterscriptie bij de onderwijsbalie CW direct ter plekke je diploma aanvragen in SIS.

Let op: de eerst mogelijke examendatum (=diplomeringsdatum in SIS) is de laatste werkdag van de maand waarin je je laatste resultaat hebt behaald of verwacht te behalen.

Hoe vraag je een diploma aan?

Om af te studeren moet je je diploma aanvragen in SIS en het Afstudeerfomulier invullen.

Stap 1: Vraag je diploma aan in SIS

Zodra je bent ingelogd in SIS ga je naar 'Studieadviezen en diploma's' en daar start je de diploma-aanvraag. Kies de juiste diplomeringsdatum (= examendatum). Je diplomeringsdatum is de laatste werkdag van de maand waarin je het laatste resultaat hebt behaald. Meestal is dat de maand waarin je de bachelorthesis, het stageverslag of de masterscriptie hebt ingeleverd.

Ga naar SIS

Stap 2: Vul het online Afstudeerformulier in

In het formulier wordt gevraagd naar informatie die relevant is voor het verwerken van je diploma-aanvraag. Ook geef je in het formulier aan of en wanneer je wilt deelnemen aan de diploma-uitreiking.

Ga naar Afstudeerformulier

Wanneer ontvang je je diploma?

Je kunt je diploma in ontvangst nemen tijdens de diploma-uitreiking of ophalen bij de onderwijsbalie Communicatiewetenschap. Je maakt je keuze bekend in het online Afstudeerformulier.

Indien je er voor kiest om deel te nemen aan de diploma-uitreiking ontvang je per e-mail meer informatie. Let op: je kunt alleen deelnemen aan een bepaalde uitreiking wanneer je op tijd je diploma hebt aangevraagd in SIS en het afstudeerformulier hebt ingevuld. Je examendatum (=diplomeringsdatum in SIS) moet minimaal 20 werkdagen vóór de datum van de diploma-uitreiking liggen.

Data diploma-uitreikingen

De volgende diploma-uitreiking is op donderdag 14 november 2019.

Wil je niet deelnemen aan de diploma-uitreiking dan kun je je diploma ophalen bij de onderwijsbalie Communicatiewetenschap. Je ontvangt een e-mail wanneer je diploma klaar ligt, uiterlijk twee maanden na de diplomeringsdatum.

Onderwijsbalie Communicatiewetenschap

Tot en met je examendatum (=diplomeringsdatumm in SIS) moet je ingeschreven staan bij UvA. Als je je diploma hebt aangevraagd, kun je een uitschrijfverzoek doen in Studielink per de eerste van de maand volgend op de diplomeringsdatum. De uitschrijfdatum die je opgeeft mag niet voor je diplomeringsdatum liggen. Geef in Studielink als reden voor uitschrijving: diploma behaald. Totdat je diploma-aanvraag door de opleiding is goedgekeurd zal je collegegeld blijven betalen. Indien van toepassing krijg je restitutie van het teveel betaalde collegegeld.

Voorbeeld:

• Je levert je thesis in op 16 januari;
  • Je vraagt je diploma aan in SIS met diplomeringsdatum (examendatum) 31 januari;
  • Je vult het online Afstudeerformulier in;
  • Je doet een uitschrijfverzoek via studielink per 1 februari met melding reden uitschrijving: diploma behaald;
  • De scriptie wordt nagekeken en het cijfer wordt geadministreerd;
  • Het diploma wordt door de opleiding vastgelegd met diplomeringsdatum (examendatum) 31 januari;
  • Je uitschrijfverzoek wordt door de centrale studentenadministratie verwerkt;
  • Je krijgt indien van toepassing restitutie van collegegeld vanaf 1 februari.

Let op: je hebt geen recht op restitutie van het collegegeld over de maanden juli en augustus.

Na de bachelor starten met een (research)masteropleiding Communicatiewetenschap

Wil je na het behalen van de bachelor meteen door met een masteropleiding Communicatiewetenschap?  Regel eerst je inschrijving voor de master in Studielink en meld je vervolgens aan voor de mastervakken in SIS tijdens de vakaanmelding. Kijk op de studentensite van de master voor meer informatie. Schrijf je ook in voor de mastervakken als nog niet alle cijfers van de bachelorvakken bekend zijn.

Let op: je kunt alleen starten met de master als je de laatste onderwijsverplichting van je bachelor hebt afgerond uiterlijk op 31 augustus voor start in september of uiterlijk op 31 januari voor start in februari. Je inschrijving en eventuele deelname aan het masteronderwijs is voorwaardelijk in afwachting van de resultaten van je laatste onderwijsverplichting. Je inschrijving voor de master wordt geannuleerd indien blijkt dat:

• je niet alle bacheloronderdelen op tijd (dus vóór 1 september of vóór 1 februari) en met een voldoende hebt afgerond;
  • je het diploma niet op tijd hebt aangevraagd.

Eventuele resultaten die behaald zijn bij de (research) masteropleiding komen dan te vervallen.